EUR: 318,41 Ft
CHF: 273,43 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Sport

Bolt visszatér Londonban

A hatszoros olimpiai bajnok Usain Bolt bejelentette, hogy hosszabb kihagyás után ismét futni fog, méghozzá 100 méteren a londoni Gyémánt Liga-versenyen.

A 100 és 200 méter jamaicai világcsúcstartója a mostani szezonban komoly nehézségekkel küzdött eddig, messze volt legjobb formájától, s az utóbbi időszakban sorra mondta le versenyeit. Nem indult a júniusi országos bajnokságon, illetve a múlt szombati párizsi és a csütörtöki lausanne-i viadalon sem vett részt.

Elmondása szerint azért is akar mindenképpen futni Londonban, mert szüksége van a versenyzésre az augusztusi pekingi világbajnokság előtt.


“London különleges hely a számomra, nagyon szeretek ott versenyezni, várom a viadalt” – mondta pénteken Bolt, aki 2012-ben 100-on, 200-on és 4×100-on is olimpiai bajnokságot nyert a brit fővárosban.

A hagyományos Sainsbury Anniversary Games keretében július 24-én és 25-én rendezik meg a Gyémánt Liga-versenyt, melynek első napján láthatják a nézők a férfi 100 métert.

Bolt idén mindössze öt viadalon indult, s 100-on nincs 10, 200-on pedig 20 másodpercen belüli ideje. Legnagyobb riválisai messze előtte járnak, így például az amerikai Justin Gatlin 9.74 másodperccel vezeti a 100-as, 19.57-tel pedig a 200-as listát, Bolt honfitársa, Asafa Powell pedig 9.81 másodperccel második a 100-as rangsorban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Higgadtság és szenvedély

  Higgadtság és szenvedély

  A kispadokra is érdemes lesz figyelni a Bajnokok Ligája-döntőben. Zinédine Zidane, a Real Madrid mestere játékosként és edzőként is megnyerte már a serleget, míg Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere eddig csak az ellenfelek kezében látta azt.

 • Nikolics klubtársa lesz Torres

  Nikolics klubtársa lesz Torres

  Fernando Torres, a nevelőegyesületétől, az Atlético Madridtól a napokban elköszönt világbajnok spanyol labdarúgó az MLS-ben szereplő Chicago Fire-ben folytathatja.

 • Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

  Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

  Sastin Marianna kisfia társaságában készül a budapesti birkózó-világbajnokságra. A Vasas kiválósága egy év után tért vissza a birkózószőnyegre, és mindössze három és fél hónappal fia, Olivér születése után magyar bajnoki címet szerzett a 62 kilósok között.

 • Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózóknak tett szívességeket három futballista. Az Olasz Labdarúgó-szövetség nyomozati adatokra hivatkozva azt közölte, hogy a világbajnok Pepe Reina, Paolo Cannavaro és Salvatore Aronica kapcsolatban állt a nápolyi bűnszervezet, a camorra néhány tagjával.