EUR: 319,23 Ft
CHF: 274,79 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Egyéb XXII.kerület

Budafokon is megszépülnek a házfalak

Az Art Quarter Budapest murália-pályázatán a Mária Terézia utca 20., a Kossuth Lajos utca 25-29., a Kossuth Lajos utca 17., a Kossuth Lajos utca 24. és a Kossuth Lajos utca 21.számú házak tűzfalainak megszépítésre lehet ötletelni.

A győztes pályamunkákat felületenként 300 ezer forintos díjazásban részesítik. A pályaműveket elektronikus úton, PDF formátumban kell benyújtani augusztus 9-ig. A pályázat leadásának címe: loky@aqb.hu. A pályázattal kapcsolatos további részletek az Art Quarter Budapest honlapján keresztül (www.aqb.hu), illetve telefonon +36-30-435-66-79 tudhatók meg.

A pályamunkáknak a városrész történelmével, illetve az ott lakók élete különböző helyi sajátosságainak vizuális megjelenítésével kell foglalkozniuk. A szervezők tájékoztatása szerint a művekben központi szerepet a figurativitás játszhatja, de más szemléletű pályaművek sincsenek kizárva a versenyből. A kiírás szerint viszont a pályamunkának kerülnie kell a leegyszerűsítést, a sematikusságot és mindennemű propagandaszerű megjelenést. A pályázat fontos eleme még, hogy csak olyan képző és iparművészek vehetnek részt benne, akik hazai vagy külföldi oktatási intézményben diplomát szereztek és a siker esetén hajlandóak vállalni a munka szakmai vezetését is.


murálisiskola22

Ezt a Mária Terézia utcai házfalat is meg kellene szépíteni

murália Promontor22

A Promontor udvar Kossuth iskola felőli oldalára is kerülhet falfestmény

murália22

Az elbontott szolgáltató bódé helyén kialakított virágos teret lezáró, felújított házfal is díszítésre vár

Kapcsolódó Cikkek