2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Életmód

C-vitamin bomba a ribizli

Megkezdődött a ribizliszezon! Érik a piros, a fekete és a kevésé ismert fehér is. Az érési ideje rövid, most kell feltankolnunk a ribizli ízélményből! Nyersen, süteménybe, levesbe egyaránt finom, de készíthetünk belőle lekvárt is, hogy télen is élvezhessük ennek a fantasztikus gyümölcsnek az ízét és jótékony hatásait.

Mandatory Credit: Photo by Connection/REX Shutterstock (2355977a) Bowls of gooseberries, currants, loganberries, boysenberries and black raspberries. VARIOUS

Miért érdemes fogyasztani?

– Kiemelkedően sok benne a C-vitamin, de van benne B, E és kisebb mennyiségben A is. A feketében különösen sok a C-vitamin. Ezentúl magas a B1-, B2-,niacin– és folsavtartalma is.

–  Antioxidáns tartalma miatt tumorellenes hatású gyümölcsként tartják számon.

– Szerepet játszik az egészséges bőr fenntartásában.

– Segíti a gyulladásos betegségek gyógyulását.

– Olaja táplálja a száraz, érzékeny bőrt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek