2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XX.kerület

Családok generációit segítette világra

Dr Jaksi István, Semmelweis nap Jahn Ferenc kórház   (Fotó: Máté Krisztián)

Mandátuma 2020-ig szól a kórháznál, de úgy véli, koránál fogva ezt az öt évet nem biztos, hogy kitölti.

Július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe: ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet ebből az alkalomból idén is kitüntette dolgozóit, köztük dr. Jaksi Istvánt, aki már a kezdetek óta a kórház kötelékébe tartozik.

A főorvos ma már nosztalgikusan tekint vissza a kórházi évekre, hiszen pár éve már nem a főépületben, hanem az Ady Endre utcai szakrendelőben fogadja a betegeket. – Nekünk az az elismerés, ha az emberek újra minket választanak, és bíznak bennünk. Ennyi idő alatt családok generációit ismerhettem meg: van olyan páciensem, akinek már az unokája is hozzám jár vizsgálatra.


Mint mondja, ezt a szakmát csak teljes odaadással lehet végezni. – Mindig szeretettel jöttem, ügyeltem, foglalkoztam az emberekkel.

 

Hüvösvölgyi Ildikó Semmelweis nap Jahn Ferenc kórház   (Fotó: Máté Krisztián)

Hűvösvölgyi Ildikó humoros produkcióval lépett fel az aulában (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.