2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XIX.kerület

Csengének és Péternek is van már fája

„Fogadj örökbe egy fát gyermekednek" Kispest Oláh Csenge ( Fotó: Sáfár Tibor )

Csenge szüleivel, Andreával és Zsolttal
( Fotó: Sáfár Tibor )

Újabb fákat fogadtak örökbe családok a Fő utcában. Az úgynevezett Zöldprogram keretében az önkormányzat 2011-ben indította útjára a Te is Fogadj örökbe egy fát gyermekednek! akciót. Múlt héten a Fő utcában adtak át újabb tizenkilenc díszfát, amellyel immár 170-re nőtt a fakontingens.

– Három gyerekünk van, a két nagyobbnál lecsúsztunk erről a lehetőségről, most időben vettük észre a felhívást. Régóta Kispesten élünk, gyakran járunk ezen a környéken, és jó ötletnek tartjuk, hogy így adhatunk a gyerekeknek valami maradandót. Akárhova sodorja őket az élet, lesz egy fa a XIX. kerületben, ami az övék – mondta lapunknak Réka, akinek legkisebb fia, Péter büszke fatulajdonosként locsolta a kitikkadt növényt.


„Fogadj örökbe egy fát gyermekednek" Kispest Rádi-Szabó Péter ( Fotó: Sáfár Tibor )

„Réka, Peti és Sára a fájuk előtt
( Fotó: Sáfár Tibor )

– Láttuk, hogy van egy ilyen kezdeményezés, és megérdeklődtük, hogyan lehetnénk mi is fatulajdonosok. Idén pályáztunk, és szerencsére most már mondhatom, nekünk is van facsemeténk. Itt lakunk ötven méterre, úgyhogy mindennap látjuk majd, hogyan növekszik. Örülök, hogy Csengének ilyen maradandó ajándékot adhattunk – büszkélkedett az átadás után Zsolt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.