2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XXI.kerület

Csepel és a gyár története

Ha kedveli az időutazást, érdeklődik Csepel múltja iránt, látogasson el a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény tárlataira, melyek több évtizedes múltra tekintenek vissza. Már a 60-as évektől gyűjtötték a Csepel története szempontjából fontos anyagokat, a kerület emlékeit, helyi érdekességeket. Az összegyűjtött anyagoknak a Királyerdei Művelődési Ház ad otthont, melynek leglátogatottabb állandó kiállítása a Csepel és a gyár története című tárlat. Több, mint 300 négyzetméteren látható a mai XXI. kerület településtörténete az őskortól napjainkig. A kiállítás külön egységét képezi az ország egyik legnagyobb gyárának a története. Az állandó kiállítás ingyenesen látogatható a Szent István út 30. szám alatt szerdán 8 és 14.30, pénteken 14 és 18, szombaton 9 és 13 óra között. Előzetes egyeztetéssel, csoportos látogatás esetén a nyitvatartási időtől eltérő időpontban is látogatható az akadálymentesen is elérhető kiállítás.

Csepel, XXI. kerület, kiállítás, tárlatvezetés

Csepel, XXI. kerület, kiállítás, tárlatvezetés


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.