EUR: 318,41 Ft
CHF: 273,43 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Belföld

Csillagvizsgáló az erdő közepén

Zselickisfalud, 2015. július 22. Vendégek a Zselici Csillagpark planetáriumában Zselickisfalud közelében, átadásának napján 2015. július 22-én. Az uniós támogatással, 670 millió forintból megépült kardosfai turisztikai komplexumban a multifunkcionális csillagvizsgáló része egy planetárium, két foglalkoztató terem, kiállítótér, a távcsöves megfigyelést szolgáló távcsőkupola, valamint egy 25 méter magas kilátó. A csillagnéző éjszakai túrákhoz ösvényeket és információs pontokat is kialakítottak. MTI Fotó: Varga György

A multifunkcionális csillagvizsgáló része egy planetárium is
MTI Fotó: Varga György

Átadták a Zselici Csillagparkot a Somogy megyei Kardosfán. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint új értékkel gazdagodott a magyar vidék, ami idevonzza a belföldi és a külföldi látogatókat is.

– Világszerte is kiemelkedő érték, hogy van egy olyan pont Magyarországon, egy 8 ezer hektáros erdő közepén, ahol viszonylag kevés a civilizációs szennyezés, generációk által megőrizve háborítatlan a környezet – mondta a földművelésügyi miniszter, majd hozzá fűzte: ez tette lehetővé a komplexum kialakítását. Közölte: bízik abban, hogy ez a program erősíti az állami erdészetek elmúlt 5 évben elvégzett munkáját, melynek során több mint 5,7 milliárd forint értékben elkészült 50 kilátó, 16 új szálláshely, 9 erdei iskola, 35 tanösvény és 3 új erdei vasutat is átadtak. Megjegyezte: ezek a beruházások nem csak élményt nyújtanak, de egyúttal hozzásegítenek a vidéki élet megismeréséhez.


Zselickisfalud, 2015. július 22. Vendégek a Zselici Csillagpark megnyitóján Zselickisfalud közelében 2015. július 22-én. Az uniós támogatással, 670 millió forintból megépült kardosfai turisztikai komplexumban a multifunkcionális csillagvizsgáló része egy planetárium, két foglalkoztató terem, kiállítótér, a távcsöves megfigyelést szolgáló távcsőkupola, valamint egy 25 méter magas kilátó. A csillagnéző éjszakai túrákhoz ösvényeket és információs pontokat is kialakítottak. MTI Fotó: Varga György

A Csillagpark megnyitója
MTI Fotó: Varga György

Kapcsolódó Cikkek

 • Programot hirdettek Toroczkaiék

  Programot hirdettek Toroczkaiék

  Bár a mai elnökségi ülésen akár ki is zárhatják Toroczkai Lászlót és a Mi Magunk platformot vele együtt alapító Jobbik-tagokat, a platform, amelynek deklaráltan tagja Novák Előd egykori Jobbik-alelnök, tegnapra már programot is hirdetett.

 • Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  „Európa jövője” címmel nemzetközi V4 konferenciát rendeznek a budapesti Várkert Bazárban. A szerdán kezdődő kétnapos programon több mint 30 külföldi politikus és szakember tart előadást többek közt migrációról.

 • Kutyája hat napja hazavárja Adrit

  Kutyája hat napja hazavárja Adrit

  Lassan egy hét is eltelt azóta, hogy brutálisan meggyilkolták Adrikát, a nyolcéves sólyi kislányt, de a családja – érthetően – még mindig képtelen beletörődni a megváltoztathatatlanba.

 • Pszichiáterhez küldték a polgármestert

  Pszichiáterhez küldték a polgármestert

  Agresszív kirohanásai miatt csak akkor folytja polgármesteri munkáját Lakatos Béla, a Komárom-Esztergom megyei Ács vezetője. Mint emlékezetes: az április 8-án momentumos jelöltként induló Lakatosról az elmúlt napokban olyan videó került napvilágra, amelyen a falu lakóit fenyegeti, agresszív kirohanásaival alázza meg sorra.