EUR: 318,53 Ft
CHF: 271,59 Ft
2018. május 21., hétfő
Konstantin

Egyéb X.kerület

Életveszélyes a kapukkal babrálni!

Zajvédő fal a 17. kerületben   (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

Elkészült a zajvédő fal a Zöld pálya utcában.

– A zajszint egészségügyi értéke 65 decibel nappal, és 55 éjszaka. Itt 70-80 között volt – indokolta a fal szükségességét Agócs Zsolt, kertváros képviselője. – Az ellenőrző mérések még hátra vannak, de az biztos, hogy bár lehet hallani a vasutat, messze nem olyan hangos, mint korábban. Nagyon sok lakossági visszajelzés érkezett, főleg köszönőlevelek.


De természetesen, olyanok is akadnak, akik nem örülnek az építménynek. A sín túloldalán lévő ipartelepre sokan a síneken átvágva mentek, most azonban buszra kell szállniuk.

– Eddig sem lett volna szabad erre közlekedniük, ezen a részen nincs gyalogátjáró, ezért életveszélyes – magyarázta Agócs Zsolt, hozzátéve, a méltatlankodók veszélyes megoldással próbálkoznak. – A falban vannak úgynevezett menekülő kapuk, melyeket 300 méterenként kell létesíteni. Ha műszaki hibából fakadóan, vagy baleset miatt megáll a vonat, és le kell szállítani az utasokat, nem lehet a másik sín felé haladniuk, csak védett hely felé. Ezek a kapuk csak a vasút felől nyithatók kilinccsel. Ezeket most kitámasztják, leragasztják, hogy ne lehessen bezárni. Most küzdünk velük, mert életeket veszélyeztetnek a kényelmük miatt, hiszen busszal remekül megközelíthető az ipartelep.


Zajvédő fal a 17. kerületben   (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

A nyitott ajtónál a zaj is nagyobb, de közbiztonsági problémát is felvet. Eddig az volt a gyakorlat, hogy a besurranó tolvajok úgy raboltak ki lakásokat, hogy a sínek másik oldalán megálltak autókkal, így dolguk végeztével el tudtak menekülni. A fallal megnehezítettük a dolgukat, de akik nyitva hagyják a kapukat, az ő kezükre dolgoznak – foglalta össze a képviselő. Tájékoztatása szerint a másik oldalon is épül majd zajárnyékoló fal, a pályafelújítást követően, ez 2020-ig van előirányozva.

Kapcsolódó Cikkek