2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XIX.kerület

Elintézte a Lokál: leszedték a cipőt

Több mint egy éve éktelenkedett egy pár cipő fűzőjénél összekötve, hanyagul átvetve az Üllői út-Margó Tivadar utca sarkán lévő villanyvezetéken. Az ELMŰ az akkori bejelentésre nem lépett, megkeresésünk másnapján azonban levette a lábbelit.

cipő flickr

Cipőfűző összekötve, feldobva a vezetékre (fotóillusztráció: Flickr)

– Másfél éve lehetett, mikor észrevettük, hogy valaki feldobott egy pár cipőt az Üllői út-Margó Tivadar utca sarkánál lévő villanyvezetékre. Jelentettük az ELMŰ-nek, de nem történt azóta semmi. Mi nem vehettük le, hiszen senki sem kockáztatja az életét, hogy egy magasfeszültségű kábelhez hozzányúljon. Nekik erre megvan az apparátusuk, szakembereik, és ez az ő tulajdonuk – avatott be a részletekbe Kádár Tibor, a helyi választókerület önkormányzati képviselője.


Hozzátette, azóta az óránkénti gyalogos járőrszolgálatnak is köszönhetően a közbiztonság sokat javult, a környékén tapasztalt utcai italozás megszűnt, új cipő nem is került fel a régi mellé.

A Lokál megkereste az ELMŰ-t szerdán. Affelől érdeklődtünk, miért nem cselekedtek az önkormányzat korábbi bejelentésére. Egyáltalán, hozzájuk tartozik-e a kérdéses terület és kábel?

A válasz elmaradt, a probléma viszont megoldódott. Két nappal később mentünk a helyszínre, ám lefényképezni már nem tudtuk a csukát. A szemközti közértben azt a felvilágosítást kaptuk, csütörtökön kiment az ELMŰ, és leszedte a cipőt. Azaz levelünk másnapján cselekedtek, a (költői) kérdés már csak annyi, vajon most jutottak el az ügyintézésben a terület rendezéséig vagy a sajtófigyelem gyorsította fel az eseményeket?

margó

Két nap alatt lekerült a cipő

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.