2017. december 12., kedd
Gabriella

Belföld

Elpusztult Overdose, Alagon temetik el

Overdose beteg volt, egy németországi tenyésztelepen pusztult el – értesült a pannoniaoverdose.hu. Az oldal információi szerint hasonló kólikaroham vitte el 128 évvel ezelőtt Kincsemet is.

“Szomorúan értesítjük mindazokat, akik szerették, hogy a nemzetközi hírű telivér, a német sajtó által magyar csodalónak is nevezett Overdose szerda délután háromnegyed hatkor, 10 éves korában egy németországi tenyésztelepen súlyos betegség után, értesüléseink szerint kólikában, hasi katasztrófa következtében elpusztult (128 éve egy kólikaroham vitte el Kincsemet a csodakancát is). Még legalább 15 évig fedezhetett volna. A hírt addig nem akartuk nyilvánosságra hozni, amíg többségi tulajdonosa meg nem tudja. Gazdája számunkra ismeretlen gyanúsítás miatt nem tudott lova mellett lenni, kívánságára Alagon fogják eltemetni” – írta az online oldal.


A kimagasló képességű veretlen mént 2006-ban vásároltak a Newmarketben a Decemberi Aukción potom 2.000 guineas-ért (kb. 750.000 forint).  Szép eredményeket ért el és számos versenyt nyert. 2009-ben jelentették be, hogy Overdose nem indul a Haydock Parki futamon, ugyanis patkolás után egy tályogot találtak. Az állat akkor lesántult és folyamatosan kezelték, a tulajdonosok 2013-ban döntöttek úgy, hogy Dózi visszavonul és nem indítják több versenyen.

A ló többségi tulajdonosa egyébként Mikóczy Zoltán. Korábban arról írtak a lapok, hogy az adóhatóság szervezett áfacsalásban való részvétellel gyanúsítja, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte.

overdose foto pannoniaoverdose

Kapcsolódó Cikkek

  • Halálra vertek egy nőt a XIII. kerületben

    Halálra vertek egy nőt a XIII. kerületben

    Olyan súlyosan bántalmaztak egy 43 éves nőt a XIII. kerületben, hogy belehalt sérüléseibe – tette közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

  • A készítmények és szerek internetes vásárlásánál körültekintően kell eljárni

    A készítmények és szerek internetes vásárlásánál körültekintően kell eljárni

    Az állatgyógyászati készítmények és növényvédő szerek internetes vásárlásánál körültekintően kell eljárni, minden esetben figyelni kell arra, hogy a termék rendelkezik-e magyar nyelvű felirattal, magyar nyelvű használati utasítással és ellenőrizni kell a készítményt forgalmazó céget is, hogy rendelkezik-e Magyarországon forgalmazási engedéllyel az adott szerre – mondta Helik Ferenc, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője kedden az M1 aktuális csatornán.