2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Belföld

Elpusztult Overdose, Alagon temetik el

Overdose beteg volt, egy németországi tenyésztelepen pusztult el – értesült a pannoniaoverdose.hu. Az oldal információi szerint hasonló kólikaroham vitte el 128 évvel ezelőtt Kincsemet is.

“Szomorúan értesítjük mindazokat, akik szerették, hogy a nemzetközi hírű telivér, a német sajtó által magyar csodalónak is nevezett Overdose szerda délután háromnegyed hatkor, 10 éves korában egy németországi tenyésztelepen súlyos betegség után, értesüléseink szerint kólikában, hasi katasztrófa következtében elpusztult (128 éve egy kólikaroham vitte el Kincsemet a csodakancát is). Még legalább 15 évig fedezhetett volna. A hírt addig nem akartuk nyilvánosságra hozni, amíg többségi tulajdonosa meg nem tudja. Gazdája számunkra ismeretlen gyanúsítás miatt nem tudott lova mellett lenni, kívánságára Alagon fogják eltemetni” – írta az online oldal.


A kimagasló képességű veretlen mént 2006-ban vásároltak a Newmarketben a Decemberi Aukción potom 2.000 guineas-ért (kb. 750.000 forint).  Szép eredményeket ért el és számos versenyt nyert. 2009-ben jelentették be, hogy Overdose nem indul a Haydock Parki futamon, ugyanis patkolás után egy tályogot találtak. Az állat akkor lesántult és folyamatosan kezelték, a tulajdonosok 2013-ban döntöttek úgy, hogy Dózi visszavonul és nem indítják több versenyen.

A ló többségi tulajdonosa egyébként Mikóczy Zoltán. Korábban arról írtak a lapok, hogy az adóhatóság szervezett áfacsalásban való részvétellel gyanúsítja, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte.

overdose foto pannoniaoverdose

Kapcsolódó Cikkek

 • Programot hirdettek Toroczkaiék

  Programot hirdettek Toroczkaiék

  Bár a mai elnökségi ülésen akár ki is zárhatják Toroczkai Lászlót és a Mi Magunk platformot vele együtt alapító Jobbik-tagokat, a platform, amelynek deklaráltan tagja Novák Előd egykori Jobbik-alelnök, tegnapra már programot is hirdetett.

 • Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  „Európa jövője” címmel nemzetközi V4 konferenciát rendeznek a budapesti Várkert Bazárban. A szerdán kezdődő kétnapos programon több mint 30 külföldi politikus és szakember tart előadást többek közt migrációról.

 • Kutyája hat napja hazavárja Adrit

  Kutyája hat napja hazavárja Adrit

  Lassan egy hét is eltelt azóta, hogy brutálisan meggyilkolták Adrikát, a nyolcéves sólyi kislányt, de a családja – érthetően – még mindig képtelen beletörődni a megváltoztathatatlanba.

 • Pszichiáterhez küldték a polgármestert

  Pszichiáterhez küldték a polgármestert

  Agresszív kirohanásai miatt csak akkor folytja polgármesteri munkáját Lakatos Béla, a Komárom-Esztergom megyei Ács vezetője. Mint emlékezetes: az április 8-án momentumos jelöltként induló Lakatosról az elmúlt napokban olyan videó került napvilágra, amelyen a falu lakóit fenyegeti, agresszív kirohanásaival alázza meg sorra.