2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XV.kerület

Emlékeznek? Itt forgott a Patika

patika_pr

Koltai István és Koltai Róbert, háttérben a Patika

Emlékeznek még az Old Goldra? Polacsek Norbira és Júliára, Laurára, Oszkárra, Tádéra és többiekre? Polacsek Norbert patikus és a lagzibandából született zenekarának történetét nem az élet írta, ez Koltai Róbert Patika című sorozatának az alapsztorija. Húsz évvel ezelőtt volt a sorozat bemutatója, amelynek kulcsjeleneteit a Fő ut 62.-ben található gyógyszertárban forgatták, ami tulajdonképpen a főszereplő volt. A sorozatból ugyan nem lett olyan kultfilm, mint a Lindából, de a benne megszólaló Dés dalokból sláger lett, elég ha csak  a Gatyadalra, vagy a Vigyázz rám! című nótára gondolunk. A forgatás őriz egy kedves családi titkot is: abban a jelenetben, amikor az első részben megismerjük a főszereplőt, feltűnik Koltai Róbert édesapja, Koltai István is, mint a Polacsek patika alapítója.

Patika, Gyógyszertár 15. Fő utca Patika TV sorozat ( Fotó: Sáfár Tibor )

1891-ben alapították
( Fotó: Sáfár Tibor ) ( Fotó: Sáfár Tibor )


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.