2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb X.kerület

Emlékmű boncasztalból

boncasztal

Fotó:kobanya.info

Négy mészkő boncasztalt állítottak fel, műemlékként a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet udvarán. Két évvel ezelőtt felújították a kórház patológia osztályát és a munkálatok során úgy döntöttek, nem dobják ki a kő asztalokat. Felkérték Kontúr András szobrászművészt, hogy alkosson művészi értéket a kőlapokból, ezért az egyikbe négy arclenyomat is került.  Dr. Bodnár Attila, a kórház főigazgatója szerint ezek az emlékművek megfelelő helyet biztosítanak a gyászolóknak, hogy gyertyát gyújtsanak szeretteikért, akiket az orvosok küzdelme ellenére elveszítettek. A négy boncasztalból álló kompozíciót Snell György római katolikus püspök áldotta meg az átadó ünnepségen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.