2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb I.kerület XII.kerület

Emléktáblát állítanak Regőczi atyának

Budapest, 2009. március 21. Regőczi István atya, miután átvette az elismerő oklevelet és aranyjelvényt az 53. alkalommal megrendezett Magyar Örökség-díjak átadási ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. MTI Fotó: Honéczy Barnabás


Regőczi István atya két éve hunyt el
MTI Fotó: Honéczy Barnabás

A Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálatáról, újabb térfigyelő kamerák helyszíneinek kijelöléséről, valamint Regőczi István atya emléktáblájának elhelyezéséről is döntött legutóbbi ülésén a hegyvidéki képviselő-testület.

Többek között jóváhagyták a 2013-ban elfogadott Helyi Esélyegyenlőségi Program megvalósulásáról szóló beszámolót. Kovács Lajos alpolgármester elmondta, a program kiemelt figyelmet fordít az idősekre, a kerület lakosságának közel harmada ugyanis időskorú.


A  rendőrkapitányság és a Hegyvidéki Rendészet javaslatai alapján huszonnégy olyan helyszínt jelöltek ki a kerületben, ahol újabb térfigyelő kamerákat lehet majd felszerelni. Idén az önkormányzat 50 millió forintot tud biztosítani a térfigyelő rendszer bővítésére, ami Váczi János alpolgármester szerint 10-12 kamera kiépítésére ad lehetőséget, de pályázati támogatás esetén tovább tudják növelni a számukat.

Díszpolgárunk, Regőczi István atya születésének 100. évfordulója alkalmából emléktáblát kíván állítani az önkormányzat a Kútvölgyi Engesztelő Kápolna falán. Fonti Krisztina alpolgármester elmondta, a lelkész alapítója volt a régi kútvölgyi kegyhelynél létrehozott kápolnának és zarándokháznak. 98 éves korában hunyt el, testét az általa alapított kápolna mellett helyezték örök nyugalomra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.