2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XI.kerület

Erdőben táboroznak az újbudai diákok

A Kamaraerdei Ifjúsági Parkban tölthetik az itthoni vakáció napjait a kerületi iskolákban tanuló gyerekek. Az önkormányzat szünidei táborában Újbuda 14 iskolájából átlagosan hetente több, mint 500 diák nyaral. A fiatalok megismerhetik a természetet, úszhatnak, sportolhatnak, és akinek szüksége van rá, még egy kis korrepetálást is kérhet a kétféle sport vagy kézműves program között.

A diákokat rajokba osztják, mindenki a saját rajával vesz részt a különböző programokon.


– Fontos megjegyezni, hogy a raj és az örs szervezeti egységeket a cserkészek hozták létre, mi is ezekhez a hagyományokhoz nyúltunk vissza. Kamaraerdőn sosem volt úttörőtábor – tisztázza Homolay Károly táborvezető, a Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója, aki év közben minden reggel a kapuban köszönti az iskolába érkező tanulókat.

– Itt nekünk értekezlet van a tábornyitáskor, de lélekben ugyanúgy várom őket, amikor érkeznek, és fizikailag is velük vagyok egész nap – biztosít minket a táborvezető. A parkban két medence, labdajátékokra alkalmas kialakított pályák, hatalmas zöld szabad terület áll a táborozók rendelkezésére. A házban két informatika teremben folyik az „oktatás”, kézműveskedni és olvasni is lehet. Homolay Károlytól azt is megtudjuk, mozizni a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézetbe járnak a táborlakók.


– Van saját könyvtárunk is, ahol van lehetőség egy kis korrepetálásra, ha éppen szükséges. Profitálunk a közeli természetből, tanulmányozzuk a Kamaraerdő élővilágát, a növényeket és az állatokat. Bejárjuk a tanösvényt, és kirándulás közben fontos dolgokat tanulnak meg a gyerekek.

Kamaraerdei Ifjúsági Park, nyári tábor, foglalkozások, 22. kerület,

A kirándulás vagy a meccs után jó megpihenni

Kamaraerdei Ifjúsági Park, nyári tábor, foglalkozások, 22. kerület,

A szabadtéri programok után jöhet egy kis szellemi töltekezés a házban

Kamaraerdei Ifjúsági Park, nyári tábor, foglalkozások, 22. kerület,

Kamaraerdei Ifjúsági Park, nyári tábor, foglalkozások, 22. kerület,

A foci itt is az örök kedvenc a fiúk körében

Kamaraerdei Ifjúsági Park, nyári tábor, foglalkozások, 22. kerület, Homolay Károly

Homolay Károly táborvezető egész nap ott van a gyerekekkel

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.