EUR: 317,79 Ft
CHF: 270,30 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Belföld

Ezresekért kapni már bérautót

Némi élénkülés látszik a hazai bérautó piacon az utóbbi évek pangása után. A legnépszerűbb típusok a kisautók, de egyre többször választanak hét és kilenc személyes járművet is. Már napi tíz ezer forintért is lehet bérelni.

Opel_Insignia

Opel Insignia – nagyon fut a szekere

A foglalások számában és a nyereség tekintetében is növekedés volt tapasztalható a hazai bérautó piacon az előző évben. Ez azért is jó hír az érintett szolgáltatóknak, mert az elmúlt időszak kevésbé bizonyult sikeresnek ebben a szektorban.  Az, hogy idén folytatódik-e a kedvező irány, sok mindentől függ, így elsősorban a harmadik negyedév eredményeitől is. Ezen három hónapban ugyanis az éves forgalom közel harmada bonyolódik le, így általában augusztust követően derül ki, pluszban, vagy mínuszban zár-e az adott év. – Az ágazatot egy erős nyári szezonalitás jellemzi, amely a beutazó turizmusnak is betudható, ezért nem is szokatlan, hogy az első hat hónap nem hozott különösebb bővülést a tavalyi hasonló időszakhoz képest – mondta el a Lokálnak a Bér-Elek Kft. ügyvezető igazgatója. Kurpé Csaba arról is beszélt, hogy az első negyedév a leggyengébb az autók keresettsége szempontjából, míg a másodikban és negyedik negyedévekben már valamivel javul ez a mutató.


A kínálat persze változó, a Bér-Eleknél például a minitől egészen a felső közép kategóriáig választható jármű, a bérlések jellemzően az Opel palettáját célozzák. – Az ügyfeleink java részt a vállalkozói körből kerülnek ki, így aztán az Astra és az Insignia modelljei számítanak kiugróan népszerűnek – mutatott rá a szakember. A magánszemélyek érdeklődése már a kisautókra korlátozódik, illetve kilenc személyes kisbusz igényük szokott még felmerülni. Az utóbbi évek trendje szerint azonban a hét személyes autók is egyre inkább alternatívát jelentenek a bérlések során.

Mi kell a bérléshez itthon?

• Legalább egy éve érvényes jogosítvány

• 21. életév betöltése

• Dombornyomott bankkártya

Kurpé azt is elmondta, hogy az itthoni magánügyfélszám továbbra is rendkívül alacsony a hasonló nyugat-európai adatokkal összevetve, amely persze érthető, hiszen a bérautózás nem olcsó mulatság. Igaz, hogy akár már napi tíz ezer forinttól is elvihető a kinézett autó, ugyanakkor azzal is kell kalkulálni, hogy a kulcsok átadásakor egy 300 ezer forintos összeget zárolnak, amelyet csak a bérlés végén oldanak fel. Ez elsőre soknak tűnhet, viszont figyelembe véve, hogy az egyes autók értéke 3-4 millió forint között mozog, már elfogadható mértékű. A kaució az esetleges büntetésekre is fedezetül szolgál.


Kapcsolódó Cikkek

 • Saci néni lett az év tanára

  Saci néni lett az év tanára

  Interjút adott a Lokálnak az a budapesti pedagógus, aki a minap egy anyaországi és két külhoni kollégájával együtt kapta meg az Év tanára 2018 címet. A díjazottak személyére pedagógusszervezetek és diákközösségek egyaránt tehettek javaslatot.

 • Ma szétszakadhat a Jobbik

  Ma szétszakadhat a Jobbik

  Ma jár le az a határidő, amit magának szabott a Jobbik elnöki pozíciójáért induló harcban alulmaradt Toroczkai László. Ásotthalom polgármestere arról dönt, hogy a párt tagja marad-e, vagy a mögötte állókkal más úton indul el.

 • Dübörög a lombikturizmus

  Dübörög a lombikturizmus

  Egyre több külföldi látogat hazánkba, hogy részt vegyen a magyarországi lombikprogramban. Beszámolóikból kiderül, hogy a hazai egészségügyet érő kritikák ellenére a magyarországi meddőségi kezelések, beültetések elvégzésének színvonala  kiemelkedő a közép-európai térségben.

 • Orbán: Mi vagyunk Európa jövője

  Orbán: Mi vagyunk Európa jövője

  “Az Európai Unió leggyorsabban fejlődő régióját Közép-Európa országai adják. 1990-ben még Európa volt a mi jövőnk, ma pedig mi vagyunk Európa jövője” – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Parlamentben, a negyedik Orbán-kormány minisztereinek eskütétele előtt.