EUR: 317,68 Ft
CHF: 270,28 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Belföld

Fektetném, de hova?

Más-más módon próbálják a különböző intézmények megoldani a szülők elhelyezését a kórházban. A helyzet nem reménytelen, van, ahol külön ház lesz erre a célra.

A legjobb megoldást keresi a Szent János Kórház gyermek- koraszülött- és csecsemőosztálya, bár a hely- és ágyszűke itt is meghatározza a lehetőségeket.  Teljesen természetesnek tartjuk, hogy a szülő a gyerek mellett szeretne maradni. Nálunk az intenzív osztályt kivéve egy hozzátartozó maradhat. Ha van szabad ágy, akkor ott alszik az édesanya, édesapa, de előfordul az is, hogy egy nagy ágyon együtt pihennek – tájékoztatott dr. Madarasi Anna osztályvezető főorvos.


János kórház bejárata  (Fotó: Máté Krisztián)A Bethesda gyermekkórházban működik az Országos Égési Centrum, ahol a betegeknél a szokottnál hosszabb a gyógyulási idő, és mivel az ellátási terület országos, sokszor érkeznek vidékről is. Az ő szüleik különösen nehéz helyzetben vannak, ha a gyermek mellett akarnak maradni – mondta lapunknak Bencze János az intézmény diakónia igazgatója. – Egy már létező ingatlan átépítésével tudjuk kialakítani az anyák házát 9 férőhellyel, a mai igényeknek megfelelő ágyakkal, fürdőkkel. Sok nehézséggel kell szembenéznünk, de a célunk elsősorban az, hogy a gyerekek meggyógyuljanak, és ezért mindent megteszünk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Saci néni lett az év tanára

  Saci néni lett az év tanára

  Interjút adott a Lokálnak az a budapesti pedagógus, aki a minap egy anyaországi és két külhoni kollégájával együtt kapta meg az Év tanára 2018 címet. A díjazottak személyére pedagógusszervezetek és diákközösségek egyaránt tehettek javaslatot.

 • Ma szétszakadhat a Jobbik

  Ma szétszakadhat a Jobbik

  Ma jár le az a határidő, amit magának szabott a Jobbik elnöki pozíciójáért induló harcban alulmaradt Toroczkai László. Ásotthalom polgármestere arról dönt, hogy a párt tagja marad-e, vagy a mögötte állókkal más úton indul el.

 • Dübörög a lombikturizmus

  Dübörög a lombikturizmus

  Egyre több külföldi látogat hazánkba, hogy részt vegyen a magyarországi lombikprogramban. Beszámolóikból kiderül, hogy a hazai egészségügyet érő kritikák ellenére a magyarországi meddőségi kezelések, beültetések elvégzésének színvonala  kiemelkedő a közép-európai térségben.

 • Orbán: Mi vagyunk Európa jövője

  Orbán: Mi vagyunk Európa jövője

  “Az Európai Unió leggyorsabban fejlődő régióját Közép-Európa országai adják. 1990-ben még Európa volt a mi jövőnk, ma pedig mi vagyunk Európa jövője” – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Parlamentben, a negyedik Orbán-kormány minisztereinek eskütétele előtt.