2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb III.kerület

Figyelem: fokozódik a rendőri ellenőrzés

rendőrség

Nem mindenki örül a rendnek

Sűrűbb rendőri ellenőrzésekre számíthatnak az óbudaiak a nyáron. Ezek helyszínei főképp a kerületi útvonalak és forgalmasabb csomópontok, így például a Bécsi, a Szentendrei, és a Vörösvári úton, de a Mátyás király út-Batthyány utca, vagy a Flórián téri kereszteződésnél is hozzá kell szokni a kiemelt hatósági jelenléthez. A megemelt létszámú rendőri készültség a jogsértések felfedésére is irányul, de elsődlegesen a közlekedési balesetek megelőzését szolgálja. Erre szükség is van, hiszen statisztikai adatok szerint a közlekedési balesetek leginkább az elsőbbségadási kötelezettség, valamint a kanyarodási szabályok megszegése miatt következnek be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.