EUR: 308,22 Ft
CHF: 284,90 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Életmód

Figyelem, jön a parlagfű!

A pollenallergiások zöme érzékeny a parlagfű pollenjére. A népnyelven szénanáthának nevezett allergiás betegségben szenvedők számára tehát nehéz időszak kezdődik meg július végén-augusztus elején: ez ugyanis a parlagfű virágzásának a kezdete.

pollen1

A parlagfű virágzásának tetőpontja augusztus második felében, illetve szeptember első felében megszokott. A tünetek – szemviszketés, tüsszögés, orrfolyás, száraz köhögés – mindenkinél más-más intenzitással rendelkeznek, ezért érdemes orvos véleményét kikérni arról, hogy szükséges-e a gyógyszerszedés. Segíthetnek a tünetek enyhítésében a patikákban kapható orrsprayk, vagy a hagyományos módszerek: mindennapi hajmosás, naponta többszöri arcmosás, napközben ruhacsere. Egyes ételek, kozmetikai szerek, pipere készítmények keresztallergiát okozhatnak, érdemes ezekkel kapcsolatban is tájékozódni.

pollen2

Kapcsolódó Cikkek

  • Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

    Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

    Miközben nap mint nap a legtöbb ember igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni nemi életét, addig lassan feledésbe merül, hogy az óvszer nem csak a védekezésre, hanem a kifejezetten élvezet fokozására is kiválóan alkalmas lehet.

  • Negyven fölött jobb a szex

    Negyven fölött jobb a szex

    Egy új kutatás szerint negyven fölött kezdődik csak igazán a szexuális élet! Több mint ezer, negyven év feletti nőt kérdeztek szexuális aktivitásáról, annak minőségéről és 90 százalékuk arról számolt be, hogy az orgazmuskészségük nagyobb, mint a húszasa, harmincas éveikben és jobban át tudják adni magukat a gyönyörnek.