2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XX.kerület

Fittebb lesz Erzsébet

Egyedülálló fitt parkot adtak át a Kulcsár utca és a Vasút sor közötti területen Pesterzsébeten. Futópályának indult, multifunkciós létesítmény lett belőle, amit reggeltől estig bárki használhat, aki betartja a játékszabályokat.

FITT PARK átadás XX. Kulcsár u ( Fotó: Sáfár Tibor )

A birkózók rögtönöztek egy bemutatót
( Fotó: Sáfár Tibor )

– A közeli iskolából ide jöttek a diákok telepkört futni testnevelés órán. A gyerekeim is idejártak, és mindig is aggodalommal figyeltem, nem lesz-e bajuk olyan közel az autókhoz. Itt volt egy elhagyatott terület, ami alkalmasnak bizonyult egy sporttelep létrehozására. Említettem a polgármesternek az ötletemet, és most át is adhattuk a fitt parkot a nagyközönségnek – mondta az ünnepélyes megnyitót követően lapunknak Losonczi Ottó, az ESMTK birkózó szakosztályának elnöke, hozzátéve, a telep mindenki előtt nyitva lesz. A helyiek ugyanúgy igénybe vehetik a futókört, valamint az automatikus öntözőrendszerrel ellátott gyepszőnyegen lévő foci-, lábtenisz-, ping-pong, tollaslabda pályát és szabadtéri fitnesztárgyakat, mint a helyi klubok növendékei. – Birkózóink leginkább futni jönnek majd ide, de a telep alkalmas arra, hogy a megszokott közegből kiszakadva színes edzést tartsunk nekik.


FITT PARK átadás XX. Kulcsár u ( Fotó: Sáfár Tibor ) FITT PARK átadás XX. Kulcsár u Losonczi Ottó ( Fotó: Sáfár Tibor )

Losonczi Ottó büszkén állt kameránk elé az elkészült parkban
( Fotó: Sáfár Tibor )

Reggel hatkor már nyit a Fitt Park, egyelőre kérdéses, hogy este nyolckor vagy csak tízkor zár-e be. A rendre a közterület-felügyelők ügyelnek, de a biztonság érdekében kamerarendszert is telepítettek.

FITT PARK átadás XX. Kulcsár u ( Fotó: Sáfár Tibor )

A street fitnesz eszközökre lecsaptak a gyerekek
( Fotó: Sáfár Tibor )

FITT PARK átadás XX. Kulcsár u ( Fotó: Sáfár Tibor )

Kis focisták avatták a focipályát
( Fotó: Sáfár Tibor )

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.