2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XII.kerület

Francia fíling a budai Gesztenyés kertben

Larus bentre12

A szőlőskertes teraszon napi menüvel és vasárnapi családi ebéddel is várják a környéken élőket

Gallok Budán címmel minden hónapban a francia gasztronómia különlegességeit bemutató programsorozatot tartanak a Larusban. Júliusban 3 napon át Provence, az Alpok és a Côte d’Azur ételeit ízlelhették és csodálhatták a vendégek Várvizi Péter chef jóvoltából.

– Ez volt a 6. Gallok Budán alkalom, a séfünk 7 évet élt és dolgozott Franciaországban, két év éve van nálunk. Az ő ötlete volt ez a különleges ízutazás, amelyben itt a Gesztenyés kertben részünk lehet – tudtuk meg Losits Gábor marketing vezetőtől. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, az emberek kedvelik a gall napokat, és ha a hazai vendégeken kívül egy-két külföldi is betéved, ők külön díjazzák, hogy az eredeti ízek mellett Várvizi Péter folyékonyan társalog is velük franciául.


Larus Várvizi12

Várvizi: finnyás gyerek voltam

– A gimnáziumban tanultam franciául, és amikor egy testvérvárosi kapcsolatnak köszönhetően kijutottam Franciaországba, akkortól tudatosan készültem a feladatra – mondta a Lokálnak Várvízi Péter, aki arra a kérdésre, miért lett séf, azt válaszolta: finnyás gyerek volt.

– A finnyás nem azt jelenti, hogy nem szerettem enni, hanem azt, hogy csak jót szerettem enni. Olyat, ami ízlett. Így van ez ma is: jót és keveset eszem, nagyon szigorú, fegyelmezett az életmódom. Nincs azonban olyan, amit ne ennék, imádom a desszerteket, nagy édességmajszoló vagyok, de mindent mértékkel. Boldoggá lehet tenni például egy szelet finom kenyérrel is, amin egy kis friss sonka és paradicsom van – mondta a Lokálnak Várvizi Péter. A séf hozzátette, a magyar ételek közül enni és készíteni is a halászlét szereti legjobban.


– Erős halas irányt képviselek. A franciáknál ebben nagyon gazdag a szín-és ízvilág. Egy húst könnyen meg lehet sütni, egy jó szósszal nem lehet elrontani. A halnál viszont rengeteg a változat, a játéklehetőség – mesélte a szakács, aki legközelebb Bourgogne régiójának klasszikus ízeivel és Bourgogne ételei Várvizi Péter Chef gondolataiban című menűsorral várja a vendégeket augusztus 27-28-29-én a Larus Étteremben, a Gesztenyéskert mellett, ahol a teraszon saját telepítésű szőlőskertnél kóstolhatják a francia ízeket. Az étterem a gall napokon kívül minden hétköznap napi menüvel készül a környéken élők számára, vasárnap pedig háromfogásos családi menüt kínálnak, igaz akkor csak 17 óráig tartanak nyitva, hogy a dolgozók is tölthessenek egy kis időt otthon, a családjukkal.

Larus chef12

A chef a tálalásra is odafigyel

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

  • Szeretetakcióval a rászorulókért

    Szeretetakcióval a rászorulókért

    Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.