2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Extra

Friderikusz a testén érzi az idő múlását

Budapest, 2009. március 29. Friderikusz Sándor újságíró, riporter, Psota Irénnek, a Nemzet Színészének, kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes művésznek 80. születésnapja alkalmából, a Madách Színház stúdiószínpadán előadott önálló estjét követő háziünnepségen, március 28-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Budapest, 2009. március 29.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Ötvenhét éves lett Friderikusz Sándor. A tévés nem ünnepli a születésnapját, sőt, volt olyan év, amikor el is felejtette volna, ha nem köszöntik fel.

– Nem különösebben ünneplem a születésnapom – mondta még korábban a Mokka műsorában Friderikusz Sándor. – A testem azonban időnként jelzi az idő múlását. Nehezebben hajlik a térdem és már szemüveget veszek az olvasáshoz – magyarázta a tévés, aki tizennégy évesen, gyerekriporterként kezdte a szakmát a Magyar Rádió Nyíregyházi Stúdiójában. Később számtalan tévéműsort készített,egyik legnézettebb adása a Dallas Jockey-jával,  Larry Hagmannal készített interjúja, amit hatmilliónál is többen láttak. Friderikusz máig az egyik legnépszerűbb televíziós, legutóbb a TV2-ön kapott műsort Összezárva Friderikusszal címmel.


Így lett milliomos

– 1987-ben jelent meg könyve a tragikus sorsú Molnár Csilla szépségkirálynőről. Az első kiadásból 5,4 millió forintot kaszált.
– 1992-ben indult a Friderikusz show, az MTV-vel úgy állapodott meg, hogy nézőként 1 forint 10 fillért kap. Már az első adást 3,6 millióan nézték
– 1993-ban megvette az Isaura folytatását
– Saját bevallása szerint vagyona tévézésből szerzett része mindössze 10-20 százalék, a többit befektetéseiből szerezte. Tőzsdézett, és több vállalkozásba is beszállt.

Budapest, 1992. január 23. Friderikusz Sándor, a TV1-en Friderikusz show címmel induló új sorozatműsor műsorvezetője.  MTI Fotó: Friedmann Endre

Budapest, 1992. január 23.
Friderikusz Sándor, a TV1-en Friderikusz show címmel induló új sorozatműsor műsorvezetője.
MTI Fotó: Friedmann Endre

Kapcsolódó Cikkek

 • Rózsa Gyuri: Vágyom még egy nagy szerelemre

  Rózsa Gyuri: Vágyom még egy nagy szerelemre

  Rózsa Gyuri kirobbanó formában van. A 70 éves műsorvezető rengeteg időt tölt barátaival és szeretett lányával, Csillával, a Lokálnak azonban elárulta: egy lelki társ azért hiányzik az életéből.

 • Sztárgázsik: Ők vannak a csúcson!

  Sztárgázsik: Ők vannak a csúcson!

  25 millió dollárt, azaz 6,4 milliárd forintot kapott Daniel Craig a 2019-es James Bond-filmért. Nem ő azonban az egyetlen színész, aki milliárdos sztárgázsit tehet zsebre egy-egy moziért.

 • Ezer tő új virággal szépült a belváros

  Ezer tő új virággal szépült a belváros

  A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. által indított Városom Veszprém mozgalomhoz csatlakozva három civil szervezet: a Cserhát Társaskör, az Újtelepi Baráti Kör és a Lokálpatrióták önkéntesei ezer tő virágot ültettek el a belvárosban a VKSZ Zrt.