EUR: 319,78 Ft
CHF: 275,49 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Egyéb XVI.kerület

Frontérzékenyek a Naplás-tavi halak

Naplás tó Horgászok ( Fotó: Sáfár Tibor )

A csali titkos összetevőit Tibor nem árulta el ( Fotó: Sáfár Tibor )

Jobb kapásban reménykedtek a Naplás-tó horgászai, de  idén nyáron nem harapnak a halak. A profik a melegben és a a sűrűn átvonuló frontokban látják ennek az okát.

László és Tibor reggel hatkor indult bevetésre, és ottjártunkkor, tizenegy óra felé még csak két keszeg árválkodott a szákban.


– Márciusban kezdődött a szezon, egy évben 30 pontyot lehet fogni, de jó, ha 5-6 horogra akad – magyarázta Tibor és rögtön tartott egy gyorstalpalót is. A Naplás-tóban ponty mellett amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg és kárász van. Most két pontyozó bottal, büdös kukoricával és összegyúrt csalival készült a fogásra, de azt mondta: ebből ma nem lesz halászlé. László jobb híján telefonján mutatta addigi legnagyobb fogásait, egy 38 kilós harcsát, egy 5 kilós pontyot és egy 6 kilós amurt.

 

 

 

– Túl a nagy a meleg, ráadásul jönnek-mennek a frontok, azt nem szeretik a halak – sorolta a halpangás okait. – Pedig hétközben itt nyugodtan lehet horgászni, hétvégén, amikor kijönnek a biciklisek és a kirándulók, már lőttek a nyugalomnak.


Naplás tó Horgászok ( Fotó: Sáfár Tibor )

Ők sem jártak sikerrel
( Fotó: Sáfár Tibor )

 

Néhány lépésre tőlük Béla és felesége is kapásra várt.

– Mi is hatkor jöttünk, de sajnos eddig kevés sikerrel – erősítette meg horgásztársait Béla, aki szintén úgy véli, frontérzékenyek a halak. Feleségével évek óta járnak ide,  még a Balatonon kezdte a pecázást. – Az itteni, telepített halak egy kicsit zsírosabbak, mint a balatoniak – summázta a tapasztalatokat. A család hűtőjében egyébként mindig van fagyasztott hal, a karácsonyi halászlé is abból készül.

Naplás tó Kiskacsák ( Fotó: Sáfár Tibor )

A tikkasztó hőségben a kiskacsák is árnyékot kerestek
( Fotó: Sáfár Tibor )

Kapcsolódó Cikkek