2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XIX.kerület

Gyerekpolgármester vette át az irányítást

A nagyközönség elől elzárt részekre is bejutottak a kispesti nyári táborozók a Polgármesteri Hivatalban. A kakaótúra fantázianévre hallgató körút idén sem maradt el, Gajda Péter polgármester volt a kicsik idegenvezetője.

Kakaó túra a kispesti polgármesteri hivatalban Gajda Péter polgármester ( Fotó: Sáfár Tibor )

Leszavaztak, megszavaztak, munkában az ad-hoc bizottság
( Fotó: Sáfár Tibor )

A napközis táborból érkező fiatalok ráadásul olyan helyen is jártak, ahol általában maga a polgármester sem, a számítógépteremben. Megnézték, hogyan dolgoznak az okmányirodában, de a fő attrakció mindenki számára a díszterem volt, ahol általában az üléseit tartja a képviselő-testület. A gyerekek ugyanis beülhettek a politikusok helyére, és saját ötleteikről szavazhattak, az ülést pedig egy rövid időre megválasztott ifjú polgármester vezette. Zárásként pedig a polgármesteri dolgozószobában pihenték ki a nap fáradalmait egy bögre kakaó társaságában.


Kakaó túra a kispesti polgármesteri hivatalban Gajda Péter polgármester ( Fotó: Sáfár Tibor )

Gajda Péter dolgozószobájában kakaóztak a gyerekek
( Fotó: Sáfár Tibor )

Előzetes jelentkezés alapján bármelyik intézmény jelentkezhet, hogy kisebb csoporttal betekintést nyerjen a hivatal életébe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.