EUR: 308,74 Ft
CHF: 285,10 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb XIX.kerület

Gyerekpolgármester vette át az irányítást

A nagyközönség elől elzárt részekre is bejutottak a kispesti nyári táborozók a Polgármesteri Hivatalban. A kakaótúra fantázianévre hallgató körút idén sem maradt el, Gajda Péter polgármester volt a kicsik idegenvezetője.

Kakaó túra a kispesti polgármesteri hivatalban Gajda Péter polgármester ( Fotó: Sáfár Tibor )

Leszavaztak, megszavaztak, munkában az ad-hoc bizottság
( Fotó: Sáfár Tibor )

A napközis táborból érkező fiatalok ráadásul olyan helyen is jártak, ahol általában maga a polgármester sem, a számítógépteremben. Megnézték, hogyan dolgoznak az okmányirodában, de a fő attrakció mindenki számára a díszterem volt, ahol általában az üléseit tartja a képviselő-testület. A gyerekek ugyanis beülhettek a politikusok helyére, és saját ötleteikről szavazhattak, az ülést pedig egy rövid időre megválasztott ifjú polgármester vezette. Zárásként pedig a polgármesteri dolgozószobában pihenték ki a nap fáradalmait egy bögre kakaó társaságában.

Kakaó túra a kispesti polgármesteri hivatalban Gajda Péter polgármester ( Fotó: Sáfár Tibor )

Gajda Péter dolgozószobájában kakaóztak a gyerekek
( Fotó: Sáfár Tibor )

Előzetes jelentkezés alapján bármelyik intézmény jelentkezhet, hogy kisebb csoporttal betekintést nyerjen a hivatal életébe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.