EUR: 309,38 Ft
CHF: 285,81 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Életmód

Hajszárító kisokos

Ha gyakran mosod a hajad, érdemes alkalmanként hajszárító-szünetet tartani. Tehát, ha van rá időd (hello, hétvége), hagyd a frizurádat a levegőn megszáradni.

Érdemes néha hajszárító-böjtöt tartani, és hagyni  a frizurát a levegőn száradni (fotó:pixabay)

A hajszárításhoz nem kell profi fodrásznak lenni, mégis érdemes ellesni tőlük néhány fogást, hogy a frizuránk tökéletes legyen. Vagy legalábbis annak tűnjön. 

Nem mindegy, hogy mivel állunk neki. A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, ha fémből készült hajkefét vagy fésűt használunk a formázáshoz. Mivel a fém hamar felmelegszik, a hajunkat ért hő egy ponton megsokszorozódik ez pedig károsítja a szálakat. Válasszunk nylon-, vagy sörte körkefét, ami puhává teszi a hajat. Bármennyire is sietünk,  ne a legmagasabb fokozattal kezdjük! Ha túlszárítjuk a hajat, nehezebben lehet formázni.  Egyszerű szabály, hogy ha a fejbőre forrónak érzi a levegőt, az már a haját is károsítja. Az sem mindegy, honnan fújjuk, vagyis milyen szögben áll a hajszárító és a kefe. Ha lágy hullámokat szeretnénk, a kefét tartsuk függőlegesen, a szárítót pedig vízszintesen. A hajszárítót soha ne tartsuk sokáig egyetlen területen, mert így gyakorlatilag megsütjük a hajszálakat. A hajszárító legalább 25 cm-re legyen a hajától.

Ha rövid: Szárítás előtt ne törölje szárazra, csak itassa fel törölközővel a hajról a vizet. Ezután szárítsa enyhén nyirkosra. Ilyenkor indulhat a formázás: egy durvább felületű lapos kefe is ideális a frizura belövéséhez, de egy körkefe is remek választás lehet. Ha megvan, hagyja „kihűlni” a hajat, csak ezután szabad még egyszer átfésülni vagy borzolni. Kihagyni a kihűlési szakaszt, igazi fazongyilkos lépés.

Ha félhosszú: Szintén inkább nyomkodja ki a nedvességet, ne borzolja össze, ha nem szeretné, hogy szénakazal legyen belőle. Itt már szükség lehet egy kis hajhabra is. Egy teniszlabdányi mennyiséget oszlasson el a hajon, a tőtől a végek felé haladva. Szárítsa át a haját úgy, hogy egy picit nedves maradjon. Ezután jöjjön a körkefe és a formázás.

Ha hosszú: Ez igényli a legtöbb ápolást. Mosás után kényeztesse a haját tápláló pakolással, ami biztos védelmet nyújt majd a szárítás okozta forróságtól. Ha ez megvan, egy törölköző segítségével törölje úgynevezett törölköző-szárazra és egy durvább felületű kefével fésülje át. Ekkor jöhet a szárítás, amihez már érdemes a hajtömeget tincsekre osztani: válasszunk egy tincset a fejtetőn, csatoljuk is félre, majd ezzel a módszerrel, elölről hátra haladva szárítsuk meg a hajunkat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hoppá! Íme 5 jel, hogy szerető vagy

  Hoppá! Íme 5 jel, hogy szerető vagy

  Végre bekopogtatott az álomférfi, aki kedves, intelligens és még hagy időt a barátokra is. Aztán feltűnik, hogy még többet i, mint amennyire szükség lenne.

 • Így készíts vibrátort otthon!

  Így készíts vibrátort otthon!

  Messze van a párod, de nem tudsz szabadulni a vágytól? Azonban számodra nem elég, hogy elővedd valamelyik játékszeredet, mert te pontosan az ő méretét, formáját kívánod?

 • Színes, préselt és finom

  Színes, préselt és finom

  A Nádor utcában egy aprócska, de nagyon is stílusos kis dzsúszbárban többek között fodros kelből, spenótból, római salátából is készül vitaminos ital, és bár első hallásra bizarr az összeállítás, az íze nagyon finom.