EUR: 323,70 Ft
CHF: 286,89 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Életmód

Hajszárító kisokos

Ha gyakran mosod a hajad, érdemes alkalmanként hajszárító-szünetet tartani. Tehát, ha van rá időd (hello, hétvége), hagyd a frizurádat a levegőn megszáradni.

Érdemes néha hajszárító-böjtöt tartani, és hagyni  a frizurát a levegőn száradni (fotó:pixabay)

A hajszárításhoz nem kell profi fodrásznak lenni, mégis érdemes ellesni tőlük néhány fogást, hogy a frizuránk tökéletes legyen. Vagy legalábbis annak tűnjön. 

Nem mindegy, hogy mivel állunk neki. A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, ha fémből készült hajkefét vagy fésűt használunk a formázáshoz. Mivel a fém hamar felmelegszik, a hajunkat ért hő egy ponton megsokszorozódik ez pedig károsítja a szálakat. Válasszunk nylon-, vagy sörte körkefét, ami puhává teszi a hajat. Bármennyire is sietünk,  ne a legmagasabb fokozattal kezdjük! Ha túlszárítjuk a hajat, nehezebben lehet formázni.  Egyszerű szabály, hogy ha a fejbőre forrónak érzi a levegőt, az már a haját is károsítja. Az sem mindegy, honnan fújjuk, vagyis milyen szögben áll a hajszárító és a kefe. Ha lágy hullámokat szeretnénk, a kefét tartsuk függőlegesen, a szárítót pedig vízszintesen. A hajszárítót soha ne tartsuk sokáig egyetlen területen, mert így gyakorlatilag megsütjük a hajszálakat. A hajszárító legalább 25 cm-re legyen a hajától.


Ha rövid: Szárítás előtt ne törölje szárazra, csak itassa fel törölközővel a hajról a vizet. Ezután szárítsa enyhén nyirkosra. Ilyenkor indulhat a formázás: egy durvább felületű lapos kefe is ideális a frizura belövéséhez, de egy körkefe is remek választás lehet. Ha megvan, hagyja „kihűlni” a hajat, csak ezután szabad még egyszer átfésülni vagy borzolni. Kihagyni a kihűlési szakaszt, igazi fazongyilkos lépés.

Ha félhosszú: Szintén inkább nyomkodja ki a nedvességet, ne borzolja össze, ha nem szeretné, hogy szénakazal legyen belőle. Itt már szükség lehet egy kis hajhabra is. Egy teniszlabdányi mennyiséget oszlasson el a hajon, a tőtől a végek felé haladva. Szárítsa át a haját úgy, hogy egy picit nedves maradjon. Ezután jöjjön a körkefe és a formázás.


Ha hosszú: Ez igényli a legtöbb ápolást. Mosás után kényeztesse a haját tápláló pakolással, ami biztos védelmet nyújt majd a szárítás okozta forróságtól. Ha ez megvan, egy törölköző segítségével törölje úgynevezett törölköző-szárazra és egy durvább felületű kefével fésülje át. Ekkor jöhet a szárítás, amihez már érdemes a hajtömeget tincsekre osztani: válasszunk egy tincset a fejtetőn, csatoljuk is félre, majd ezzel a módszerrel, elölről hátra haladva szárítsuk meg a hajunkat.

Kapcsolódó Cikkek