2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb X.kerület

Hatalmas beruházás kezdődik

Összesen kétmilliárd 200 millió forint értékű beruházások kezdődnek júliusban Kőbányán, teljesen megújul két intézmény, valamint az Újhegyi sétány egy része is megszépül. Az önkormányzat emellett új ügyfélszolgálatot épít az Állomás és Halom utca sarkán annak érdekében, hogy a kerületi lakosok a kor követelményeinek megfelelő módon intézhessék ügyeiket.

Orvosi rendelő Kőbánya, Kerepesi út ( Fotó: Sáfár Tibor )

Így néz ki most a Kerepesi út rendelő, amely itt már nem fogad betegeket. Július 20-a a Keresztúri út 7-9 szám alatt található általános iskola első emeletén zajlanak a rendelések, mivel ezt az épületet lebontják. ( Fotó: Sáfár Tibor )

kőbányai rendelő

Őszre ez az épület áll majd a Kerepesi úti rendelő helyén. Az új rendelő kialakítására 150 millió forintot költ az önkormányzat.


Vaspálya utcai óvoda Kőbánya, épület (Fotó: Máté Krisztián)

A  Vaspálya utcai  óvoda és bölcsőde sem sokáig néz így ki. Az épületet vázig lebontják és teljesen újjáépítik. (Fotó: Máté Krisztián)

Bánya utcai iskola Kőbánya, épület (Fotó: Máté Krisztián)

Az üresen álló Bányai utcai iskola épületébe költöztetik a gyerekeket a Vaspálya utcai intézményből, hiszen annak felújítása  egy évig fog tartani.(Fotó: Máté Krisztián)

Újhegyi sétány Kőbánya, épület (Fotó: Máté Krisztián)

Az Újhegyi sétány Harmat és Bányató utca közötti része október végére újul meg 700 millió forintból, a TÉR-Köz projekt részeként  (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.