2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XXII.kerület

Hol vannak szép régi kapuk?

A kerület több pontján található olyan régi, értékes ház, amely a Budafok-Tétény szlogenjeként használt „kisváros a nagyvárosban” hangulatot őrzi. Az öreg házakkal egyidős kapuk szép lassan elhasználódnak, díszeik elkopnak. Sok olyan is van közöttük, melyeket félő, hogy tulajdonosuk anyagi vagy praktikussági okból lecserél egy kevésbé szemet gyönyörködtető, modern kapura. Az önkormányzat szeretné ezeket megőrizni, és a tulajdonosokat akár anyagilag is támogatni ebben.

Az itt élőket ezért arra kérik, hogy aki tud, soroljon fel ilyen kerületi szép kapukat, hogy felmérhető legyen, hány van még, és azok milyen állapotúak. Ehhez van szükség a lakók segítségére, akiket arra kérnek, hogy az utca és a házszám megjelölésével, lehetőleg fényképpel tegyenek javaslatot arra, mely kapukat tartják megőrzendő, szerethető helyi nevezetességnek. A kapunak közterületről láthatónak kell lennie. A javaslatokat augusztus 15-ig várják a keruletikapuk@bp22.hu e-mail címre.


VHV kapu22 (2)

A Vojnovich-Huszár Villa kapuja a XX. század első felében készült

VHV kapu22 (3)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.