EUR: 308,69 Ft
CHF: 285,04 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb I.kerület

Honvédeket a Várbazár előtt

Monumentális látvány fogadja a felújított Várkert Bazár előtti Ybl Miklós téren busszal, autóval, vagy gyalogosan elhaladókat. Két óriási, I. világháborús katonai szoborcsoport áll az Új világ született – Európai testvérháború 1914–1918. címmel rendezett kiállítás bejáratánál. Az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság, a XX. Század Intézet és a Várkert Bazár

tárlata arra törekszik, hogy segítsen megérteni, az első világégés máig ható következményeit, és annak hátterét a 100 évvel ezelőtt ugyanezeken az utcákon járt emberek hétköznapjain keresztül.

 

Várbazár előtt felállított katonai szoborcsoport

Várbazár előtt felállított katonai szoborcsoport

 

Várbazár előtt felállított katonai szoborcsoport

Várbazár előtt felállított katonai szoborcsoport

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.