2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb

Hűsítő eperkrémleves

Hozzávalók:
50 dkg eper
1 dl tejszín
5 dl tej
2 evőkanál méz
botmixerre is szükségünk lesz

Elkészítés:

Az epret megtisztítjuk, egy tálba halmozzuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez. A gyümölcshöz hozzáadjuk a mézet és a tejszínt, nagy fordulaton összeturmixoljuk, hogy a tejszín kissé habosodjon. A tejet is hozzáöntjük attól függően mennyire szeretnénk sűrűre a levest. Ha szükséges, le is szűrhetjük az egészet. Végül a levest egy órára a hűtőbe tesszük és eperdarabokkal tálaljuk.

eperleves

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.