2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XVIII.kerület

Húszmillió jut az extrém sportra

Megújul a Bókay-kert egykor szebb időket megélt bicikli pályája. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Kerékpárosok Szövetsége tavaly fejlesztési támogatásokat ítélt meg a hasonló létesítmények korszerűsítésére, amiből húszmillió forint jut a Bókay-kerti pályára. A XVIII. kerületi képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy döntött, a támogatásból újjávarázsolja a kerékpáros paradicsomot, sőt, még gördeszkaparkot is létesít a területen.

A Bókay-kertben 1998-ban építettek kerékpáros pályát, amit négy évvel később BMX-crosspályává alakítottak, és 2005-ben olyan szintre emeltek, hogy a kerékpáros szövetség egészen 2011-ig Budapest bajnokságot, Magyar Kupa futamot és nemzetközi versenyt is rendezett a területen. A pályát azonban nem gondozták, és olyannyira leromlott az állapota, hogy már nem csak versenyre, de egyszerű bringázásra sem volt alkalmas.


Hijackers Crew kerékpáros bemutatója 17. Kerület, népkert ( Fotó: Sáfár Tibor )

Újra megnőhet a kerékpáros forgalom a levegőben
( Fotó: Sáfár Tibor )

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.