2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XXII.kerület

Igazgató balhé a Budaiban

bnagBotrány-közeli hangulat van az igazgató személye miatt a Budai Nagy Antal Gimnázium – erről közölt cikket a Népszabadság. Információjuk szerint a jelenlegi igazgatót, Kissné Prim Beátát mind a tanári testület, mind a tankerület vezetője, a tanügy-igazgatási referens és a kerület vezetői is támogatták, most azonban úgy tűnik, mégis csak a másik pályázó, Manolovitsné Erdőközi Orsolya irányítása alatt kezdődik meg az új tanév. Az üggyel kapcsolatban a 22. kerületi önkormányzat közleményt adott ki.

“A pályázati folyamatban az önkormányzatnak pusztán véleményezési joga van, ezzel élve …. mindkét jelölt pályázatát egyhangúlag támogatta, tehát egyiket sem utasította el. Tette mindezt a testületi ülésre meghívott mindkét pályázó jelenlétében. A cikk azt sugallja, mintha a kerületi képviselő-testület anélkül támogatta volna decemberben a pályázat kiírását, hogy az önkormányzat oktatási bizottsága előzetesen erről tárgyalt volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy az oktatási bizottság decemberben szabályszerűen megtárgyalta ezt az előterjesztést is, majd áprilisban – a képviselő-testület döntését megelőzően – ismételten foglalkozott a témával, mindkét pályázó jelenlétében, és ott is mindkét pályázatot támogatták. Végül, a cikk által sugalltakkal ellentétben az igazgatói pályázatot nem az önkormányzat írta ki.”


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.