EUR: 317,26 Ft
CHF: 269,97 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Program III.kerület

Így hangol az LGT a szombati bulira

lgt óbudai nyár3-facebook-óbudai nyár

Ez is összeszokott formáció

Szimfonikus koncerten csendül fel a Locomotiv GT dalainak legjava szombaton a Zichy Kastély udvarában. Az előadáson az együttes két tagja, Somló Tamás és Karácsony János is fellép. Az Óbudai Nyár idei programsorozatának keretében megszervezett Szimfonikus Zenevonat elnevezésű koncerten a két LGT-tag improvizatív hangszeres játékkal és énekkel színesíti majd az előadást. Szólistaként közreműködik Feke Pál és Malek Andrea is, emellett egy hattagú vokálszekció, valamint az óbudai Árpád Gimnázium Kórusa is fellép. A produkcióra már javában próbálnak a zenekar tagjai, és hiába a nem mindennapi formáció, a gyakorlások rendre jó hangulatban telnek.

A dalok szimfonikus zenekarra való áthangszerelése Ott Rezső muzsikushoz és zeneszerzőhöz fűződik, akinek a legnehezebb feladata az volt, hogy az átirat során megőrizze az LGT-számok szerkezetét és zenei gazdagságát.


– Nagyon nehéz szimfonikus zenekarral visszaadni azt a hangulatot, lendületet, amelyek hozzá kell tartozzanak egy könnyűzenei koncerthez – fogalmazott.

lgt óbudai nyár1-facebook-óbudai nyár

Egy csárdában több dudás is elfér

Kapcsolódó Cikkek

  • Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítenek föl pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban, hétfőn délután az is kiderül, ki nyeri el a pünkösdi király címet – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

  • Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    A második világháború füleki eseményeit, a gésák és a szamurájok mindennapi életét is megismerhetik a látogatók a Múzeumok és galériák éjszakáján a szlovákiai Füleken szombaton; ezen a napon új díszkaput kap a vár, és megnyitják a légoltalmi óvóhelyeket is – erről sajtóközleményben tájékoztatta az MTI-t a Füleki Vármúzeum.