EUR: 308,22 Ft
CHF: 284,90 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Program III.kerület

Így hangol az LGT a szombati bulira

lgt óbudai nyár3-facebook-óbudai nyár

Ez is összeszokott formáció

Szimfonikus koncerten csendül fel a Locomotiv GT dalainak legjava szombaton a Zichy Kastély udvarában. Az előadáson az együttes két tagja, Somló Tamás és Karácsony János is fellép. Az Óbudai Nyár idei programsorozatának keretében megszervezett Szimfonikus Zenevonat elnevezésű koncerten a két LGT-tag improvizatív hangszeres játékkal és énekkel színesíti majd az előadást. Szólistaként közreműködik Feke Pál és Malek Andrea is, emellett egy hattagú vokálszekció, valamint az óbudai Árpád Gimnázium Kórusa is fellép. A produkcióra már javában próbálnak a zenekar tagjai, és hiába a nem mindennapi formáció, a gyakorlások rendre jó hangulatban telnek.

A dalok szimfonikus zenekarra való áthangszerelése Ott Rezső muzsikushoz és zeneszerzőhöz fűződik, akinek a legnehezebb feladata az volt, hogy az átirat során megőrizze az LGT-számok szerkezetét és zenei gazdagságát.

– Nagyon nehéz szimfonikus zenekarral visszaadni azt a hangulatot, lendületet, amelyek hozzá kell tartozzanak egy könnyűzenei koncerthez – fogalmazott.

lgt óbudai nyár1-facebook-óbudai nyár

Egy csárdában több dudás is elfér

Kapcsolódó Cikkek

  • Múzeum a szexrabszolganőkről

    Múzeum a szexrabszolganőkről

    A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.