EUR: 309,38 Ft
CHF: 285,81 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Életmód

Így spórolhatunk tízezreket a nyaraláson

Sokan hagyják a nyaralás szervezését az utolsó pillanatokra. Az utazási irodák ezekre az esetekre is fel vannak készülve, de egy kis kutatással mi is fillérekből szervezhetünk magunknak egy kellemes külföldi nyaralást.

navajo-bay-590338_1280

A last minute ajánlatokkal jelentős kedvezményekkel juthatunk egzotikus helyszínekre is akár.

Két óra kényelmetlenség a luxusért

plane-50893_1280

A fapados légitársaságok virágkorukat élik az utóbbi években. A folyamatos szezonális akcióknak köszönhetően akár pár ezer forintos áron is eljuthatunk Európán belül bárhova. A keresésnél pár szempontot fontos szem előtt tartanunk, ha nem szezonon kívüli időben utazunk. Ha rövid kiruccanást tervezünk, két időpontban érdemes jegyet foglalunk: hónapokkal az utazás előtt vagy épp az utolsó pillanatban, mivel ekkor a legkedvezményesebbek a jegyek. A kényelmi kérdésekkel kapcsolatban igen megoszlóak a vélemények, de egy-két órára abszolút kibírható a fapadosok ülés- és lábterei.

Bízzuk magunkat a szerencsére

cube-769344_1280

Nagy divatja van manapság az úgynevezett Fortuna nyaralásoknak is. Lényegük, hogy az adott társaság honlapján kiválasztjuk a kívánt utazási formát, a térséget, az ellátás szintjét és az időpontot. A kapott ajánlat után jön az igazi izgalom, mivel csupán az indulás előtti napokban tudjuk meg a pontos úti célt. Az ötlet igen népszerű, mivel az utazási irodák így a megmaradt helyeiket könnyedén tudják értékesíteni, természetesen akciós áron, ezzel pedig mindenki jól jár.

Költséges karavánok?

vw-camper-336606_1280

Nagyobb családok esetében jó lehetőség lehet a lakókocsi bérlés. Pozitívuma, hogy az utazás és a szállás is egy összegből megoldható, továbbá hogy nincsenek időhöz kötve a pihenni vágyók. Negatívuma a folyamatos költözködés, a kempingek leszervezése a parkolás és a pihenés alatt. A világhálót végigböngészve egy kisebb lakókocsi akár 60-70.000 forintból is kijöhet egy hétre, ami sokgyerekesek számára komoly megtakarításokat jelenthet egy külföldi nyaralás során. A karavánutak nem csak a családosok, de a fiatalok körében is igen népszerűek, mivel többen összeállva “fillérekért” barangolhatnak be akár több országot is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hoppá! Íme 5 jel, hogy szerető vagy

  Hoppá! Íme 5 jel, hogy szerető vagy

  Végre bekopogtatott az álomférfi, aki kedves, intelligens és még hagy időt a barátokra is. Aztán feltűnik, hogy még többet i, mint amennyire szükség lenne.

 • Így készíts vibrátort otthon!

  Így készíts vibrátort otthon!

  Messze van a párod, de nem tudsz szabadulni a vágytól? Azonban számodra nem elég, hogy elővedd valamelyik játékszeredet, mert te pontosan az ő méretét, formáját kívánod?

 • Színes, préselt és finom

  Színes, préselt és finom

  A Nádor utcában egy aprócska, de nagyon is stílusos kis dzsúszbárban többek között fodros kelből, spenótból, római salátából is készül vitaminos ital, és bár első hallásra bizarr az összeállítás, az íze nagyon finom.