2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XIX.kerület

Így telik a kispesti nyár

19 ker uszoda, strand, gyerekek (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

Forró napokat élünk. Az idei júliusra nem lehet panasza annak, aki szereti a meleget. Körülnéztünk, hol érdemes eltölteni a nyarat, ha valaki nem szeretne messze menni.

19 ker Kossuth tér, vízkapu  (Fotó: Máté Krisztián)

Bíborka édesanyja karjaiban közel került a párához (Fotó: Máté Krisztián)

Nem messze található a Kispesti Uszoda, ahol a benti medencében van lehetőség úszni, vagy a strandon napozhat az, aki bírja a forróságot. Jutka unokáit, Andrást és Botondot rendre oda viszi nyáron.


– Idén harmadszor vagyunk kint, nincsenek sokan, békés kis rész ez. Bár, nem is csoda, mert medence csak bent van. Sokat dobna az összképen, ha kint is lenne legalább egy pancsoló. Ráadásul az uszodában nincs büfé, ki kell menni az utcára, ha bármit venni akarunk – mondta lapunknak a nagymama, aki Pesterzsébetről jár rendszeresen a XIX. kerületbe.

19 ker uszoda, strand, gyerekek (Fotó: Máté Krisztián)

András és Botond szívesen homokozik naphosszat (Fotó: Máté Krisztián)

Van, aki pont az ellenkező utat járja be, és Kispestről Erzsébetre, a Duna-partra megy lazítani, és csónakházat bérel. Edit az árnyékban vészeli át a forróságot.


– A párom szeret horgászni, van egy csónakunk, azzal szoktunk kisebb köröket tenni. Jó itt, nagy a nyugalom – adta meg a választ, miért bérelnek évről évre kis lakást a parttól pár méterre. – Tavasztól őszig itt vagyunk, lehet kertészkedni is a kis veteményesünkben. Nekünk ez a nyaralás, jó kiszakadni a kispesti panelből.

Vízpart, horgászás, hajó, csónakázás, pihenés,

Van, aki csónakházat bérel a Duna-parton

A víz közelségén kívül a gyerekeknek számos táborozási lehetőségük van, és nem is kell messzire menni. Az önkormányzat a Vass Lajos Általános Iskolában táboroztat, elsősorban rászoruló gyerekek vehetik igénybe, csak az étkezésért kell fizetniük. Hetente százhúsz-százötven diák vesz részt a programban.

10vass-iskola-tabor1507

A Vass Lajosban is önfeledten telik a nyár (fotó: kispest.hu)

A Wekerlei Kultúrház és Könyvtár tematikus táborokat szervez. Naponta 9 és 16 óra között egyebek mellett fazekas dráma-, tánc- és sportfoglalkozások vannak a nyár során.

Wekerlei napközi, gyerekek (Fotó: Máté Krisztián)

Wekerlén újraforgatják a Ghost című filmet (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.