2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Egyéb XVII.kerület

Így telik a nyár a kerületben

Újlak utcai uszoda strand

Újlak utcai uszoda strand

Forró napokat élünk. Az idei júliusra nem lehet panasza annak, aki szereti a meleget. Körülnéztünk, hol érdemes eltölteni a nyarat, ha valaki nem szeretne messze menni.

Kézenfekvő megoldás a kerületi uszoda az Újlak utcában. A fedett részben idén kompletten cserélték a két szaunát, tetőszigetelést javítottak, nyomáscsökkentőt építettek be és nyílászárókat cseréltek. A strandon újrafestették a medencét, a pancsoló vezetékeit kicserélték.


– Remekül indult a szezon, az első júniusi hétvégénken rekordot döntöttünk, 517 fő vett jegyet. Ez a csúcs az utóbbi négy évben, mióta én itt vagyok –  mondta Nagy Attila, az uszoda üzemeltetéséért felelős Rákosmente Kft. létesítményvezetője, hozzátéve, több gyerektábor is hozza a csoportokat minden héten strandolni, és nyáron sem áll le az úszásoktatás. – Továbbra is adott a lehetőség, hogy élménymedencéket építsünk. Az önkormányzat tulajdonában van a szomszédos, ugyanekkora terület. Egy ilyen beruházás azonban egymilliárd forintnál kezdődik.

Nem mindenki megy strandra egy kis felfrissülésért. Bence és Dodó megállás nélkül gyakoroltak rollerükkel a Fő téren, míg Klaudia és  Tünde a szökőkútban hűsölt.


– Nem akartam belemenni, de a srácok belöktek – árulta el Klaudia.

Fő tér, meleg, víz, roller, lányok

A Fő teret egyedi módon hasznosították a lányok

Fő tér, meleg, víz, roller, lányok

Bence rendszeresen gyakorol a kétkerekűn

A Népkert jobbára este telik meg, vagy ha nincs nagy hőség. Akkor viszont a kosár- és focipályán is folyamatosan pattog a labda, míg az extrém sportpályán a fiatalok egymást igyekeznek felülmúlni trükkök tekintetében.

Hijackers Crew kerékpáros bemutatója  17. Kerület, népkert ( Fotó: Sáfár Tibor )

Vajon sikerül épségben landolni?
( Fotó: Sáfár Tibor )

 

Dőltek a fák, elment az áram

A hosszú ideig tartó hőséget múlt héten hatalmas vihar hűtötte le. A pár óra alatt a fővároson végigvonuló pusztítás idejére sok helyen szünetelt az áramszolgáltatás, a tavakká duzzadt pocsolyákban sorra hagyták el az autósok a rendszámtábláikat, hogy a bőrig ázott gyalogosokról még ne is beszéljünk.

viharkár Keresztúri úton

A Keresztúri útra dőlt fa három kilométeres sort okozott múlt szerdán

Kapcsolódó Cikkek