2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Program

Indul az első magyar stopposverseny

Stoppos (Fotó: pixabay)

Versenystopp(Fotó: pixabay)

Júliusban startol a HungaroHitch, az első magyar stopposverseny. A kétfős csapatok Budapestről indulnak, a rajtnál kapnak egy Hitchbookot, vagyis egy stoppos itinert, amelyben megtalálják az ország területén (és azon túl) lévő települések, autópálya pihenők, kilátók, várak listáját, illetve melléjük egy-egy kérdés vagy feladat. A rajtnál sorsolással döntik el, hogy melyik párosnak milyen irányba kell elindulnia Budapestről.  Taktikázva kell összegyűjteni a különböző pontszámokat érő tereppontokat, közben a kérdéseket is meg kell válaszolni és persze tovább is kell menni. Az éjszakát előre megadott kempingekben tölthetik, majd – a vasárnapot is végigstoppolva – a pontokat összegyűjtve kell visszatérni  Budapestre a célba, ahol már csak az eredményhirdetés, a kupaosztás van hátra, meg egy hatalmas bográcsos buli.

Kapcsolódó Cikkek

  • Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítenek föl pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban, hétfőn délután az is kiderül, ki nyeri el a pünkösdi király címet – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

  • Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    A második világháború füleki eseményeit, a gésák és a szamurájok mindennapi életét is megismerhetik a látogatók a Múzeumok és galériák éjszakáján a szlovákiai Füleken szombaton; ezen a napon új díszkaput kap a vár, és megnyitják a légoltalmi óvóhelyeket is – erről sajtóközleményben tájékoztatta az MTI-t a Füleki Vármúzeum.