EUR: 308,49 Ft
CHF: 284,87 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Program

Indul az első magyar stopposverseny

Stoppos (Fotó: pixabay)

Versenystopp(Fotó: pixabay)

Júliusban startol a HungaroHitch, az első magyar stopposverseny. A kétfős csapatok Budapestről indulnak, a rajtnál kapnak egy Hitchbookot, vagyis egy stoppos itinert, amelyben megtalálják az ország területén (és azon túl) lévő települések, autópálya pihenők, kilátók, várak listáját, illetve melléjük egy-egy kérdés vagy feladat. A rajtnál sorsolással döntik el, hogy melyik párosnak milyen irányba kell elindulnia Budapestről.  Taktikázva kell összegyűjteni a különböző pontszámokat érő tereppontokat, közben a kérdéseket is meg kell válaszolni és persze tovább is kell menni. Az éjszakát előre megadott kempingekben tölthetik, majd – a vasárnapot is végigstoppolva – a pontokat összegyűjtve kell visszatérni  Budapestre a célba, ahol már csak az eredményhirdetés, a kupaosztás van hátra, meg egy hatalmas bográcsos buli.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.