EUR: 319,41 Ft
CHF: 275,95 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Egyéb XIV.kerület

Intelligens park lesz a Liget

Budapest, 2015. május 17. Versenyzők várakoznak a Testébresztő női futógálán a budapesti Városligetben 2015. május 17-én. MTI Fotó: Marjai János

A pályázat fontos eleme, hogy a ligeten belüli zöldfelület jelenlegi 58 százalékos aránya mintegy öt százalékkal nőjön MTI Fotó: Marjai János

Már összeállt a Liget Budapest projekt tájépítészeti pályázati anyaga, így a bírálóbizottság felállítása után, hozzávetőlegesen egy hónap múlva kiírják a nyílt, nemzetközi parkpályázatot. A Liget Budapest projektben az építészeti pályázat után jelenleg a zöldfelület-fejlesztési, vagyis a tájépítészeti pályázat van soron.

A parkfejlesztés célja a meglévő, értékes fák megóvása mellett a teljes zöldfelület megújítása, illetve egy világszínvonalú rekreációs és kulturális központ létrehozása. A tervek között szerepel a játszóterek és sportpályák felújítása, az illemhelyek és szeméttárolók megújítása, valamint új utcabútorok, kivilágított futókör, kutyafuttatók és új kerékpárutak kialakítása.
– Mindemellett a projekthez tartozik a park intelligens üzemeltetésének elindítása is, ez egyebek mellett fejlettebb öntözőrendszereket, koordinált szemétszállítást és közbiztonságot érintő fejlesztéseket jelent – közölte Bajzik Zsófia, a Városliget Zrt. projektigazgatója. Hozzá tette: a pályázat fontos eleme, hogy a ligeten belüli zöldfelület jelenlegi 58 százalékos aránya mintegy öt százalékkal nőjön. Az épületek által elfoglalt terület kevesebb, mint hat százalék, a fennmaradó 35 százalékot a többszázezer négyzetméternyi feleslegesen burkolt felület teszi ki: kétszer kétsávos utak, járdák, parkolók. Ezek rovására növelik a zöldfelület arányát a projekt 2018-as lezárásának idejére.


Kapcsolódó Cikkek