2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb II.kerület

Internettanulás – korlátlanul és határtalanul

Nagyon népszerű az önkormányzat által szervezett Internet kortalanul tanfolyam, amelyből szeptemberben újabb csoportok indulnak.

Az önkormányzat eddig közel háromezer időskorúnak biztosította az internettanulás lehetőségégét. Az elmúlt tanévben bővítették a helyszínek számát, és jövőre már nyolc iskolában, a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Marczibányi Téri Művelődési Központban is tudnak fogadni jelentkezőket. Dankó Virág alpolgármester elmondta, az internetes tanfolyamok indításával olyan közvetlen légkörben folyó, elsősorban gyakorlatias szemléletű tanfolyamot szerettek volna megvalósítani, ami a hasznos időtöltés mellett a tanulás lehetőségét is kínálja, ugyanakkor közösségi élményt is nyújt.


– Az itt megszerzett tudást az élet minden területén hasznosítani tudják majd az idősek, akár a családtagjaikkal való kapcsolattartásban, akár az ügyintézésben, akár csak az egyszerű böngészés során – jelentette ki Dankó Virág. Az alpolgármester hozzátette, aki az önkormányzat által biztosított két ingyenes számítógépes tanfolyamot már kijárta, annak idén tavasztól lehetősége volt részt venni az önkormányzat által indított szintén ingyenes Internetklub heti alkalmain. Ennek célja a tanfolyamokon tanultak hasznosítása, valamint gyakorlási lehetőség biztosítása azoknak, akik nem rendelkeznek számítógéppel, internet-előfizetéssel vagy otthoni segítséggel. Az Internetklub nyáron szünetet tart, de augusztusban a jogosultak levélben kapnak majd értesítést az újabb lehetőségekről.

(fotó:pixabay)

(fotó:pixabay)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.