2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XIII.kerület

Itt az új Vasas-szakosztály!

A sí és jégkorong szakosztály után egy viszonylag új, de annál népszerűbb téli sportággal bővül az angyalföldi club: a Vasas Westbay-ben az ország legjobb curlingesei sportolnak majd.

Remek curling versenyzők öltöznek piros-kékbe, hiszen a csapatok közül a regnáló bajnok férfiak, illetve a női csapatbajnokság ezüstérmesei kerülnek a Vasashoz, akik korábban tizenegyszer hódították el a magyar bajnoki címet. A vegyes csapat szintén országos bajnokként zárt az előző szezonban. Érkezik a kétszeres világbajnok Kiss Zsolt is, akinek vegyes párosban az olimpiai kvalifikációra is van esélye, Szekeres Ildikó és a névadó cég ügyvezetője, Nagy György, akik ebben az összetételben 2009-ben szintén vegyes párosban nyertek világbajnoki ezüstérmet.


lokal_13ker_curling

A Vasas-család új tagjai, a curligesek (fotó:vasassc.hu)

– A kiemelt fővárosi egyesületeknek nyújtott  állami támogatás lehetővé teszi számunkra, hogy alapfeladataink ellátása mellett új programokban, új sportágak bevonásában gondolkodjunk – mondta a vasassc.hu-n Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke. – A klub 2020-ig szóló stratégiájának egyik fontos eleme, hogy a következő években lehetőség szerint még több sportágban legyünk érdekeltek.
A londoni olimpia után az úszással és a kajak-kenuval bővültünk, idén pedig a curling csatlakozik a klubhoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.