2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb IV.kerület

Játék a címerekkel

II. Címerkiállítás, Westend City Center

fotó:Keresztesi Balázs

Több mint 400 magyar település, köztük Újpest címere is megtekinthető a WestEnd City Centerben szerdán nyílt interaktív címerkiállításon. A tárlatot immár második alkalommal a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) közreműködésével szervezte a bevásárlóközpont. A kiállítás alkalmat kínál a magyar településeknek, hogy bemutatkozhassanak a főváros lakosságának, valamint minden hazai és külföldi érdeklődőnek, vásárlónak. A kiállítás részeként egy három hónapig tartó országos nyereményjáték is indul. A játék lényege, hogy a tablókon kiállított címereken és QR-kódokon felül kiemeltek kinagyítva 87 címert, valamint külön határon túli településneveket, amiket egy rendező elv köt össze. A játékban résztvevőknek azt kell kitalálni, hogy mi az, ami „összeköti” ezeket a településeket. A Címerkiállítás 2016 nyaráig látható a WestEnd második emeletén.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.