2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Extra

Játékban az energia az EFOTT-on is

Nagy sikerrel debütált az MVM Csoport „Játékban az energia” aktivitása a soproni VOLT Fesztiválon, ezért az MVM az EFOTT Fesztiválra is elviszi Energia Bázisát. A nemzeti energetikai társaság célja, hogy bemutassa a főként egyetemista és főiskolás fiataloknak, hogy az energiatermelés komoly „erőfeszítést” igényel.

A soproni VOLT Fesztiválon a „Játékban az energia” alkalmazással több mint 1100 játékos közel 820 kilowattórányi energiát termelt, amivel akár 284 napon keresztül is porszívózhatnánk. Ezzel az egyedülálló mobilalkalmazással várja a játékos kedvű, energiatudatosságra nyitott fesztiválozókat az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Velencén július 14. és 19. között az EFOTT-on.


A játék lényege, az alkalmazás letöltése után a mobiltelefon mozgatásával kilowattórákat termelhetnek az aktivitásban résztvevők, az előállított mennyiség pedig értékes ajándékokra váltható be. A napi győztesek egy szelfit készíthetnek magukról a fesztivál nagyszínpadán az esti koncert előtt. A játékkal az MVM az energiatudatosság fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, hiszen így a fiatalok saját kézből megtapasztalhatják, mennyire komoly erőfeszítést igényel akár csak néhány kWh előállítása is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Idén is kihirdette a Hollywoodi Filmesek Céhe az általuk legjobbnak ítélt színészi alakításokat. A jelöltek között ott van a favoritnak számító Gary Oldman, Timothee Chalamet , Judi Dench és Sally Hawkins is, de olyan meglepetés jelöltek is befértek a listába, mint Steve Carrell és Woody Harrelson is.

 • Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Idén két huszonéves is hazaviheti élete első Oscar-díját a világ filmkritikusai szerint. A kétszeres Oscar-jelölt Saoirse Ronan és az újonc Timothée Chalamet számtalan díjat nyertek már az idei díjátadó szezonban, legutóbb a Chicago-i Filmkritikusok díját.

 • Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Szerdán mutatták be a magyar mozik a Star Wars-saga legújabb, immár VIII. részét. Az utolsó Jedik máris minden rekordot megdöntött, a hazai forgalmazók szerint az űreposz korábbi filmjei közül egyikre sem kel el ennyi jegy már elővételben.

 • A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  Talán az eddigi legerősebb mezőny jött össze a jövő évi versenyre A Dal történetében. Erről két zsűritag, Frenreisz Károly és Mező Misi beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.