EUR: 313,91 Ft
CHF: 276,69 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Egyéb II.kerület

Jógázzunk a szabadban!

jógakör2

Miénk itt a Nagyrét!

A nyári időszakban a hét szinte minden napján jógázhatunk szabadtéren a Margitszigeten. Legközelebb július 18-ára várják mindazokat, akik szeretnék testüket-lelküket átmozgatni, és a természetben végzett mozgás és meditáció által feltöltődni. A Tóth Anasztázia Nati vezetésével közösségben végzett szabadtéri jógázás ingyenes, adományos alapon működik.

A Margitszigeti Nagyréten, a Zielinski Szilárd sétánynál tartott szabadtéri órák népszerűségéről az eseményeket felölelő Facebook csoport növekvő taglétszáma is tanúskodik. Az érdeklődőket keddtől péntekig 18 órakor, vasárnap pedig 11-kor és 13.30-kor várja Tóth Anasztázia, Nati jógaoktató.


– A legkedveltebb a vasárnap 11 órakor kezdődő Astanga Jógaóra, amin esetenként 30-50 ember is részt szokott venni. A foglalkozásokra rendszeresen érkeznek olyanok, akik még sohasem jógáztak teremben, de a szabadtéri változatot sokkal vonzóban találják és kedvelik. Minden óra végén az elmaradhatatlan befejező relaxáció zárja a gyakorlást, azaz pár perc pihenés, ami a természetben kivitelezve, teljessé teszi a feltöltődést, és a természetélményt – mondja Nati. A szervezők mindössze annyit kérnek: hozzunk magunkkal valamit, amit le tudunk teríteni a fűre (jógamatrac, pokróc, törölköző). Legyen nálunk víz, elég egy kulacs is, amit megtölthetünk a közeli ivókútnál. Vihetünk némi elemózsiát is, például gyümölcsöt, vagy valami könnyű, hideg élelmet, amit jógázás után jólesik elfogyasztani. Fontos, hogy jógázás előtt lehetőleg 3-4 órával már ne együnk, inkább folyékony ételeket fogyasszunk.

jóga babás1

Jövök én is, anya

– Az órák kimondottan dinamikus jellegűek és intenzíven átmozgatóak. Jelenleg 20 és 40 év közöttiek vesznek részt, de akad sportos 50-60 éves is, férfiak és nők egyaránt – tudjuk meg Natitól. Bár a női résztvevők egyelőre többen vannak, fontos tudni, hogy a jóga a férfiak számára éppen olyan fontos.


A margitszigeti szabadtéri órákon van, aki a kutyájával, és van, aki a kisbabájával jógázik, így is elmélyítve a kettejük közötti kapcsolatot. A foglalkozások késő őszig tartanak, tehát a melegítős ruci időszakában is lesznek, és csak a hideg idő beálltával mennek be a terembe. A részvétel egyszerű és a külföldön már jól ismert adományos módszerrel működik. Részletek és órarend a honlapon: www.margitszigetijoga.hu és a facebook csoportban: www.facebook.com/groups/margitszigetijoga/.

(Fotók: facebook.com/groups/margitszigetijoga)

 

 

 

jóga2

Ez nagyon buli, érdemes kipróbálni!

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.