EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb II.kerület

Jógázzunk a szabadban!

jógakör2

Miénk itt a Nagyrét!

A nyári időszakban a hét szinte minden napján jógázhatunk szabadtéren a Margitszigeten. Legközelebb július 18-ára várják mindazokat, akik szeretnék testüket-lelküket átmozgatni, és a természetben végzett mozgás és meditáció által feltöltődni. A Tóth Anasztázia Nati vezetésével közösségben végzett szabadtéri jógázás ingyenes, adományos alapon működik.

A Margitszigeti Nagyréten, a Zielinski Szilárd sétánynál tartott szabadtéri órák népszerűségéről az eseményeket felölelő Facebook csoport növekvő taglétszáma is tanúskodik. Az érdeklődőket keddtől péntekig 18 órakor, vasárnap pedig 11-kor és 13.30-kor várja Tóth Anasztázia, Nati jógaoktató.


– A legkedveltebb a vasárnap 11 órakor kezdődő Astanga Jógaóra, amin esetenként 30-50 ember is részt szokott venni. A foglalkozásokra rendszeresen érkeznek olyanok, akik még sohasem jógáztak teremben, de a szabadtéri változatot sokkal vonzóban találják és kedvelik. Minden óra végén az elmaradhatatlan befejező relaxáció zárja a gyakorlást, azaz pár perc pihenés, ami a természetben kivitelezve, teljessé teszi a feltöltődést, és a természetélményt – mondja Nati. A szervezők mindössze annyit kérnek: hozzunk magunkkal valamit, amit le tudunk teríteni a fűre (jógamatrac, pokróc, törölköző). Legyen nálunk víz, elég egy kulacs is, amit megtölthetünk a közeli ivókútnál. Vihetünk némi elemózsiát is, például gyümölcsöt, vagy valami könnyű, hideg élelmet, amit jógázás után jólesik elfogyasztani. Fontos, hogy jógázás előtt lehetőleg 3-4 órával már ne együnk, inkább folyékony ételeket fogyasszunk.

jóga babás1

Jövök én is, anya

– Az órák kimondottan dinamikus jellegűek és intenzíven átmozgatóak. Jelenleg 20 és 40 év közöttiek vesznek részt, de akad sportos 50-60 éves is, férfiak és nők egyaránt – tudjuk meg Natitól. Bár a női résztvevők egyelőre többen vannak, fontos tudni, hogy a jóga a férfiak számára éppen olyan fontos.


A margitszigeti szabadtéri órákon van, aki a kutyájával, és van, aki a kisbabájával jógázik, így is elmélyítve a kettejük közötti kapcsolatot. A foglalkozások késő őszig tartanak, tehát a melegítős ruci időszakában is lesznek, és csak a hideg idő beálltával mennek be a terembe. A részvétel egyszerű és a külföldön már jól ismert adományos módszerrel működik. Részletek és órarend a honlapon: www.margitszigetijoga.hu és a facebook csoportban: www.facebook.com/groups/margitszigetijoga/.

(Fotók: facebook.com/groups/margitszigetijoga)

 

 

 

jóga2

Ez nagyon buli, érdemes kipróbálni!

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.