EUR: 309,10 Ft
CHF: 285,51 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Külföld

John Kerry Vietnamba is ellátogat

Mogadishu, 2015. május 5.
John Kerry amerikai külügyminiszter érkezik a mogadishui repülőtérre 2015. május 5-én. Kerry be nem jelentett látogatásra érkezett a szomáliai fővárosba, hogy szolidaritásáról biztosítsa a helyi kormányt, amely harcot folytat az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet legyőzése, valamint az országban több évtizede zajló háború befejezése érdekében. (MTI/AP/Pool/Andrew Harnik)

A Közel-Keletet, majd Délkelet-Ázsiát keresi fel a jövő héten John Kerry amerikai külügyminiszter, útja során Vietnamban is tárgyal – közölték hétfőn Washingtonban.

A közel-keleti körút a hét végén, vasárnap kezdődik Kairóban az amerikai-egyiptomi stratégiai párbeszéddel.

A politikus ezt követően a katari Dohában találkozik az Öbölmenti Együttműködési Tanács tagállamainak – Bahrein, Egyesült Arab Emírségek, Katar, Kuvait, Omán és Szaúd-Arábia – társminisztereivel.

Kerry útja Délkelet-Ázsiában folytatódik, ahol előbb Szingapúrban az amerikai kereskedelmi és befektetési politikáról tart beszédet. Malajziában a délkelet-ázsiai biztonság kérdéseiről tárgyal, majd augusztus hatodikán Vietnamban megemlékezik arról, hogy húsz éve létesített újra diplomáciai kapcsolatot a két ország.

Kapcsolódó Cikkek