2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XV.kerület

Kamu szerelő verte át a nőket

szerelo29 rendbeli csalás miatt emelt vádat egy 43 éves férfival szemben a IV. és XV. kerületi Ügyészség. A vád szerint egyedül utazó nőket szólított le azzal, hogy gépkocsijukból folyik az olaj, majd a hiba azonnali elhárítására hivatkozva pénzt csalt ki tőlük – adta hírül a hvg.hu. A sértetteknek a vádlott azt is előadta, hogy ő autószerelő, ezért a gépkocsijukat a helyszínen meg tudja javítani. Ezt követően a megtévesztett nőknekfelajánlotta a segítségét abban is, hogy elmegy helyettük egy közeli szaküzletbe vagy benzinkútra, ahol megvásárolja az olajat, illetve a szükséges alkatrészt, majd visszamegy és kijavítja a hibát. Erre hivatkozással a sértettektől elkérte a megvásárolandó termékek árát – átlagosan 15 – 20 ezer forint körüli összeget –, majd megkérte őket, amíg vissza nem ér, addig vigyázzanak a táskájára. A vádlott ez után az értéktelen dolgokkal kitömött táskát hátrahagyva távozott a helyszínről, és semmit nem vásárolt, magukra hagyta a nőket. A vádlott a csalással összesen csaknem 500 ezer forint kárt okozott a sértetteknek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.