2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb IV.kerület

Kánikula után csapott le a vihar

zsoldoserzsi-3asmetro_0

A 3-as metró, egy utas szemével (facebook)

Mozgalmas volt meteorológiai szempontból az elmúlt hét: tarolt a vihar, de előtte még megdőlt a melegrekord. Kollégáink múlt szerdán délelőtt a Szent László téren 43 fokot mértek az autóban, néhány óra múlva azonban akkora vihar jött, hogy akadozott az áramellátás, a trolik és a villamosok felső vezetékrendszere több kerületben megrongálódott,  és gyakorlatilag szétázott a metró. A szél letört faágakat, tövestül kicsavart fákat hagyott maga után. A kárfelmérés folyamatos.

Budapest, 2015. július 8. Vihar Budapesten, a XV. kerületi Nyírpalota úton 2015. július 8-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Volt, akit az utcán ért az égszakadás
MTI Fotó: Kovács Tamás

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.