2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb XIII.kerület

Keserű visszatérés

Három évet vártak arra a Vasas-szurkolók, hogy újra első osztályú meccsen szurkolhassanak kedvenceiknek az Illovszky Rudolf Stadionban. A visszatérés sajnos keserűre sikeredett.

Vasas - Újpest Három egyre nyert az Újpest a Vasas otthonában a labdarúgó NB I második fordulójában. labdarúgás, foci ( Fotó: Sáfár Tibor )

Három év után az első NB I-es meccs az Illovszky-stadionban ( Fotó: Sáfár Tibor )

Az elmúlt három évben a poklok poklát járták meg az angyalföldi szurkolók. Előfordult, hogy egy olyan német „edző” ült a csapat kispadján, aki korábban kamionsofőr volt, és olyan is, hogy ez a „tréner” átrakatta a kispadokat, mert a szemébe sütött a nap.


Másfél évvel ezelőtt aztán érkezett Jámbor János, és a klub korábbi tulajdonosa ezúttal már főtámogatóként megmentette a Vasast. Sőt, Vancsa Miklós ügyvezető és egy fiatal edző, Szanyó Károly, segítségével újra az NB I-be vezette a csapatot.

A szurkolók már nagyon várták a pillanatot, hogy ismét első osztályú meccsen drukkolhassanak a Fáy utcában. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy magyar szinten kiemelkedőnek számító majd nyolcezer ember látogatott ki a „szomszédvár” Újpest elleni rangadóra. És bár a visszatérés keserűre sikeredett – az Újpest 3-1-re megnyerte a mérkőzést – a szurkolók úgy gondolják, szép év áll előttük.


– Az NB II-ben is kijártam a meccsekre, de ez azért mégiscsak jobb – mondta a Lokálnak a mérkőzésen Takácsi Attila. – Bár most kikaptunk, remélem, a fiúk minél előbb felveszik az első osztály ritmusát. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az új, 12 csapatos bajnokságban nehéz lesz kiharcolni a bennmaradást, de bízom a csapatban. Mi szurkolók biztosan egész évben buzdítjuk majd a csapatot, mert a Vasasnak az NB I-ben a helye.

Az új eredményjelző még nincs kész teljesen (Fotó: Sáfár Tibor )

Az új eredményjelző még nincs kész teljesen (Fotó: Sáfár Tibor )

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Képregények a Dürer Kertben

  Képregények a Dürer Kertben

  A Magyar Képregény Szövetség immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét a Dürer Kertben.

 • Ovisok versenyeztek

  Ovisok versenyeztek

  Tizenkilenc óvoda gyermekei versenyeztek egymással a Csokor utcai óvodában. A napokban 23. alkalommal rendezték meg ugyanis az Ovi Kupát, amelyen idén közel 230 gyerkőc vett részt.