2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XI.kerület

Kezdődhet a rákötés!

Befejeződött a szennyvízberuházás Újbuda eddig csatornázatlan területein. A Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt keretében, európai uniós támogatással megépített 7 kilométernyi csatornát a beruházás összes szakaszán üzembe helyezték, a háztartások kezdhetik a bekötések kiépítését.

A szennyvízcsatornázással közel 50 utca lakóinak nyílik meg a lehetőség Újbudán arra, hogy kapcsolódjon a megépült hálózathoz. Az utcai gerincvezetékhez a háztartások a házi bekötőcsatornán keresztül tudnak csatlakozni, ahol az ingatlant és a bekötőcsatornát összekötő házi szennyvízhálózat megterveztetése, engedélyeztetése és kiépítése viszont már az érintett ingatlantulajdonosok feladata és költsége. A Fővárosi Csatornázási Művek engedélyezése után az érintett ingatlanok ráköthetők a csatornára. Tájékozódni személyesen a Fővárosi Csatornázási Művek ügyfélszolgálati irodáján (1087 Budapest, Kerepesi út 19., bejárat az Asztalos S. utca felől), illetve telefonon a +361 455-4306-os számon, vagy e-mailben az ugyfelszolgalat@fcsm.hu címen lehet.


csat11

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.