2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XXIII.kerület

Ki nyeri végül a felújítási pályázatot?

gohJúlius végén derül ki, melyik pályázó újíthatja fel a Grassalkovich út-Ócsai út-Haraszti út csomóponti felüljárót. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tavaly decemberben írt ki közbeszerzési pályázatot a munkálatokra. A februári határidőig négy ajánlat érkezett. A BKK június 3-án kihirdette az A-Híd és Strabag alkotta konzorciumot győztesnek. A 921 millió forintra becsült kivitelezést a fenti cég 668 millióért vállalná. Ugyanakkor a Közgép 430 milliós pályázatot nyújtott be. Ezt a közlekedési központ érvénytelenítette, szerintük aránytalanul alacsony volt az ajánlat. A hídtól párszáz méterre telephellyel rendelkező Közgép jogorvoslatot kért, részletesen megindokolva az olcsó kalkulációt, egyúttal jelezve, övék a legelőnyösebb ajánlat. A Magyar Nemzet információi szerint a BKK a tárgyaláson is kifogásolta, hogy a becsült érték közel negyven százalékáért elvállalni egy ilyen felújítást gazdasági ésszerűséggel összeegyeztethetetlen. A lap beszámolója szerint a közel kétórás tárgyalás parttalan vitát hozott, nem közeledtek a felek álláspontjai. Több tárgyalás borítékolhatóan nem lesz, az ügyben döntés július második felére várható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.