EUR: 308,68 Ft
CHF: 285,19 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb II.kerület

Kutyaügyes lesz!

Kutya_palya2

Képességfejlesztő eszközöket is elhelyeznek a pályán a kutyáknak

Augusztustól rendezett körülmények között lehet majd kutyát sétáltatni, futtatni a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont közvetlen szomszédságában található régi salakos focipálya területén. A környékbeliek a területet már eddig is erre a célra használták, most azonban komfortosabbá teszik számukra.

„A fejlesztések két nagy részre oszthatók: a meglévő dolgok felújítására és új eszközök telepítésére. Megmarad a kutyák által már kitaposott futókör, emellett felújítják a régi salakpálya mentén egykor felállított, de máig jó állapotban lévő oldalsó fémkorlátot, így az jól használható lesz a kutyák kikötésére, illetve várakozásra, pihenésre. Az építendő uszoda területe felé jelenleg átjárást biztosító kaput áttelepítik a Kadarka utca felőli „főbejárathoz”, hiszen fontos szempont, hogy az agility-pályáról ne legyen átjárás se a sportpálya, se a tervezett uszoda felé” – olvasható a masodikkerulet.hu tájékoztatójában. Az ügyességi pályán képességeik fejlesztésére szolgáló agility-eszközöket is beszereznek. Hulladékgyűjtőket, kutyaürülék-gyűjtő edényeket, valamint pihenőpadokat helyeznek ki, és a területet teljesen körülkerítik. A kertkaput csak az agility-pálya használói nyithatják ki II. Kerület Kártyával, hogy elkerüljék a rongálásokat és a szándékos károkozást. Az agility-pálya kutyaügyességi bemutatóval egybekötött átadását a hidegkúti nyári fesztivál keretében, augusztus 29-én 16 órakor tartják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.