2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XV.kerület

Laciék a szökőkútnál beszélik meg a lányokat

A kerületi fiatalok és az idősebb korosztály többnyire a Fő téri szökőkútnál, a kisgyerekesek pedig a színes repcsinél szoktak találkozni. Az újpalotai randizóna központja egyértelműen a Pólus Center környéke.

Randi helyek Újpalota ( Fotó: Sáfár Tibor )

A szökőkútnál várja  a haverokat Laci
( Fotó: Sáfár Tibor )

A Fő téri szökőkút nem csobogott, hiába mutatott a hőmérő 36 fokot, ezért a kiskamasz Laci és édesapja az árnyékban rúgta a bőrt.


– Már hiányoznak a barátok, az osztálytársak – árulta el lapunknak Laci. – A szökőkútnál szoktunk találkozni, de most mindenki nyaral, vagy otthon van ebben a nagy melegben – mesélte, miközben megmutatta, hol van a törzshelyük. Természetesen a szökőkút káváján szeretnek üldögélni és megbeszélni a világ dolgait. – Na, meg a lányokat! – kacsintott Laci apukája, amitől a 12 éves fiú egyáltalán nem jött zavarba. – Igen, persze, megnézzük és megbeszéljük a csajokat is! – kontrázott nevetve a kiskamasz, miközben vagányul összefonta a karját a fotózáshoz.

A Fő téri parkban az idősebbek is szívesen is elücsörögnek az árnyékban. Alkalmi barátságok szövődnek, Piroska néni például minden szerdán itt találkozik új barátnőjével, Lenkével. – Ma csak egy rövid ideig leszünk kint, mert vigyázni kell a mi korunkban ebben a melegben – mondta a két idős hölgy kedvesen, de a fényképezéstől határozottan elzárkóztak. – Inkább a csinos, fiatal lányokat fotózzák! – kacagtak. A háromgyermekes házaspár,


Randi helyek Újpalota ( Fotó: Sáfár Tibor )

Az újpalotai repcsinél találkoznak  Ákos barátaival
( Fotó: Sáfár Tibor )

Ferenc és Klaudia azonban szívesen  pózolt a hatalmas repülő előtt a 4 éves Ákossal, csak azt sajnálták, hogy másik két gyermekük nem kerül rá a hirtelen elkapott családi pillanatképre. – Isaszegen lakunk, de mindig itt beszéljük meg a találkozót a gyerekes barátokkal, most is egy ilyen családra várunk. Nem kell nagyon elmagyarázni, hogy hová kell jönni, a gyerekek szívesen eljátszanak itt és, ha megunták, akkor csak átsétálunk a Pólusba moziba. A szülinapi zsúrokat is ide szervezzük, igazi családi találkozóhely ez már nekünk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.