EUR: 308,74 Ft
CHF: 285,10 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb XVII.kerület

Lesz metró Rákoskeresztúrig?

A polgármester facebook oldalán számolt be róla, indulnak a tervezési munkák az M2-es metró-Gödöllői HÉV összekötésével kapcsolatban, közte a rákoskeresztúri szárnyvonallal.

– Az elmúlt hónapokban sokat dolgoztam azon, hogy új lendületet kapjon Rákosmente régóta álmodott metrókapcsolatának ügye. Örömmel írom, hogy a Fővárosi Közgyűlés ülése jóváhagyta benyújtott javaslatunkat, mely szerint kétmilliárd forintot biztosítanak a rákoskeresztúri szárnyvonal részletes megvalósíthatósági tanulmányára, a teljes projekt építési terveinek elkészítésére, az összes szükséges engedély és üzemeltetői hozzájárulás megszerzésére, az új “hibrid” járművek előzetes elvi típusengedélyének megszerzésére, az uniós szintű pályázati dokumentáció összeállítására. Célunk, hogy a projekt 2018-ban már jogerős építési engedéllyel rendelkezzen, utána minden erőnkkel azon leszünk, hogy elnyerjük a kivitelezéshez szükséges uniós forrásokat – írta Riz Levente a közösségi oldalán.

(fotó:BKK)

(fotó:BKK)

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.